NFL Week in Review – #6 (Gronk gaat worstelen)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. Wekelijks praat ik jullie in aanloop naar het seizoen 2013 op een luchtige manier bij over NFL-nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven. Reageren kan op Twitter.

weekinreview6002

Tim Tebow gevraagd voor religieuze film, football is toch een “dom spelletje”
New York Jets backup quarterback Tim Tebow is gevraagd voor het spelen in een faith-based film. Executive Producer David Dginguerian, die de film “Crossroad” produceerde, stuurde deze week een brief naar Tebow’s agents met een uitnodiging voor een rol in zijn volgende film. TMZ kreeg een kopie van de brief in handen. “Je bent een inspiratie voor velen op en buiten het veld. Ik weet zeker dat jouw passie zijn weerslag heeft op de film,” schreef Dginguerian. De aanbieding kwam een paar weken nadat Tebow een toespraak hield voor meer dan 10.000 evangelische studenten op Liberty University in Lynchburg, Va. “Uiteindelijk is football een dom spelletje. De echte waarde zit hem in dienen,” vertelde Tebow de menigte. Of Tebow zijn acteercarrière nu echt eens in een film doorzet is nog niet bekend, maar gezien het feit dat zijn NFL carrière in het slop dreigt te raken, zullen zijn agents maar eens serieus moeten nadenken over het voorstel.

311571_laltRGIII gooit passes naar een olifant in het circus
Washington Redskins quarterback Robert Griffin III nam zijn familie deze week mee om het Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus aan het werk te zien in het Verizon Center, en nam ruim de tijd om backstage wat tijd door te brengen met de artiesten. Eén van de hoogtepunten van Griffin’s dag was zijn oefening met een 4000-pound olifant genaamd Kelly Ann, één van de sterren van de show, die nu bekend staat als de “largest receiver on earth.”

San Francisco 49ers v Seattle SeahawksMarshawn Lynch keert terug op college, scoort TD
Seahawks RB Marshawn Lynch kwam weer even in actie vorig weekend met 22 rushing yards en één score, maar dit was uiteraard niet op een NFL veld. Lynch bezocht de University of California’s Spring Game, trok zijn werkkleren aan en nam deel aan de actie. Eerst deed hij nog of hij toeschouwer was, maar plotseling werd zijn nummer omgeroepen en prompt volgde een score. Het enige was miste? The Skittles. De video is inmiddels verwijderd van YouTube, dus bewijs voor dit verhaal heb ik niet meer.

Rob-Gronkowski-shirtlessGronk weer in opspraak
Rob Gronkowski (New England Patriots) is het wel gewend dat er kritisch naar hem wordt gekeken tijdens offseason. Vorig jaar bestond de Summer of Gronk uit feesten en beesten en ook dit jaar is hij weer in opspraak, omdat hij op een podium in Las Vegas werd gespot. Een ramp? Ja, want hij stond daar te worstelen met een chirurgisch geprepareerde arm. Een stortvloed van kritiek kwam los bij de Patriots fans die zich terecht zorgen maken over de gezondheid van hun Gronk. Hij zei echter zelf zijn gezondheid nooit in gevaar te zullen brengen en had begrip voor de bezorgdheid van zijn supporters. Eerder dit jaar kwamen ook al foto’s online van een shirtloze Gronkowski in een nachtclub, die duidelijk met een borreltje op een realistische uitvoering van Dancing with the Stars weggaf.

http://www.youtube.com/watch?v=KekmKNVzfU8

Terence Newman op zoek naar zijn agent
Zoals het nu lijkt is cornerback Terence Newman (34) komend seizoen weer werkzaam voor de Cincinnati Bengals. De free agent wil wel een hernieuwd contract tekenen, maar zal daarvoor eerst zijn agent moeten opsporen. De zoektocht vond zijn openbare climax deze week op Twitter. Via dit medium probeert Newman zijn agent, Ben Dogra, op te sporen. Ja, dit is serieus. Dogra zal zijn baan, nadat alles is afgerond, wel verliezen.

NewmanTweet (2)

Michael Crabree was even blind
Terwijl het stadion even helemaal donker werd terwijl iedereen de Super Bowl zat te kijken ervoer Michael Crabree enkele andere angstige donkere momenten tijdens de wedstrijd. In een interview met NFL Network zei Crabtree dat hij tijdelijk zijn zicht verloren was na een harde hit in het vierde kwart van Ravens cornerback Jimmy Smith. “Toen hij mij raakte was dat vol in mijn gezicht,” zei de 49er. “Ik ben geen huilebalk, maar hij raakte me echt in mijn gezicht en ik kon niets meer zien na de klap.” Het ‘blinde’ moment eindigde net voor de volgende snap. Toch was hij niet boos dat er geen call kwam van de zebra’s. “Dit gebeurd vaker in football, en mijn zicht kwam toch terug?” Crabtree was de geplande ontvanger van alle drie de laatste plays van de 49ers, maar het werden allen inclompletions waardoor de Ravens de bal terugkregen on downs. Baltimore won uiteindelijk met 34-31. Voor als u het vergeten was.

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers

Foto’s: Getty Images / Robert Griffin III op WhoSay / Twitter Terence Newman
Filmpjes: YouTube

Ook leuk om te lezen