Mason kritisch over uitspraken Goodell

Door

NFL commissaris Roger Goodell zei eerder deze week dat de NFL eist dat er testen komen op groeihormonen. Volgens Baltimore Ravens wide receiver Derrick Mason moet Goodell zich richten op de nieuwe arbeidsovereenkomst in plaats van op die drugstesten.

,,Hij moet stoppen met klagen over bloedtesten en HGH, een groeihormoon. Hij moet ervoor zorgen dat de deal rond komt, dat moet hij doen,” zei Mason. ,,Hij is op kruistocht tegen groeihormonen, maar hij zou er beter voor zorgen dat de eigenaren samenkomen en dat ze een deal uitwerken. Voor mij is hij een klucht, want iedere keer dat ik hem hoor is hij bezig over doping in plaats van ervoor te zorgen dat er football kan worden gespeeld in augustus.”

Het voorkomen dat atleten groeihormonen gebruiken is een hoofddoel voor de anti-dopingbeweging. De substantie is moeilijk op te sporen en het is populair in de sportwereld. Mason zegt dat als er controle zal op komen hij het liever niet via zijn bloed zou laten testen. ,,Ik heb het niet zo op bloedtesten. Ze zeuren nu al een tijdje over bloedtesten, maar ik denk dat dat té direct is. Er zijn wellicht andere manieren en technieken om het te testen,” aldus de receiver.

De spelersvakbond was in het verleden al tegen bloedtesten, maar gaf vorige zomer wel aan dat ze openstaan voor voorstellen. Goodell zei maandag dat HGH deel was van een groter voorstel om de goede weg in te slaan met het drugsprogramma in de NFL.

Foto: www.mkrob.com

Ook leuk om te lezen