Tony Romo krijgt zesjarige deal voor 108 miljoen dollar

Door

Philadelphia Eagles v Dallas CowboysDallas Cowboys eigenaar Jerry Jones kondigde vorige week nog aan dat fans “stay tuned” moest blijven als het ging om een deal voor quarterback Tony Romo. Gisteravond werd de deal dan ook echt afgesloten, wat Romo een zesjarig 108 miljoen dollar contract opleverde.

Buschauffeur
De deal maakt Romo de hoogstbetaalde speler in de historie van de Cowboys. “Hij zal hoge verwachtingen hebben,” zei Jones. “Hij wordt niet betaald om buschauffeur te zijn.” De deal is inclusief ongeveer 55 miljoen dollar gegarandeerd salaris. DallasCowboys.com schreef dat de deal Romo sowieso 17 miljoen dollar per seizoen oplevert, wat hem net buiten de top vijf hoogstbetaalde quarterbacks in de NFL plaatst. De deal is belangrijk om Dallas cap flexibiliteit te geven. Het plan was dan ook om het oude contract in te ruilen voor een nieuwe, zodat het Dallas mogelijkheden geeft in free agency.

De partijen gingen afgelopen zomer al met elkaar rond de tafel, maar het kwam dus nu pas tot een officiële afspraak. Dit is dus klaar voor de Cowboys. Nu nog het geld slim besteden de komende periode. En daarna zullen de Dallas Cowboys met elkaar een manier moeten vinden voor de drievoudig Pro Bowler Tony Romo zijn ‘non-bus-driver money’ te laten verdienen met een plek in de play-offs.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. jacko 10 jaar ago

    Ik ben erg benieuwd wat Rodgers bij Greenbay moet gaan verdienen als ik al die bedragen voor dit soort QB’s langs zie komen, gegarandeerd of niet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen