There is no time like #TEBOWTIME

Door

Ik ben niet iemand die zich aan een sporter hecht. Ik heb in de sport niet echt idolen. Ik heb veel respect voor Kobe Bryant, Mariano Rivera, Tom Brady, Lionel Messi en Roger Federer. Maar echt idolen, nee. Voor mij zijn de ploegen belangrijker.

Maar ik kan het niet helpen dat ik gevangen ben door iemand. Een fenomeen groter dan jij en ik. Natuurlijk heb ik het over Tim Tebow, of Timmy Tebow zoals mijn favoriete Fantasy Analist Matthew Berry (@MatthewBerryTMR) hem liefkozend noemt.

Timmy is in de Here. En dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij Tebowt er, heel camerabewust, op los. Zijn reli-obsessie schiet veel Football-fans in het verkeerde keelgat. Vanaf dag een heeft Tebow antipathie opgewekt. A tough mountain to climb.

Toen hij de quarterback duties bij de Denver Broncos van Kyle Orton bij een 1-4 seizoensstart overnam hadden niet veel mensen vertrouwen. Nu, acht wedstrijden later, staan de Broncos 8-5. Gisteren werden de Chicago Bears geheel in Tebow stijl in de laatste drie minuten plus overtime opgerold (de laatste minuten van de wedstrijden van de Broncos worden #Tebowtime genoemd, een soort Haags kwartiertje). Er was een passing (!!) touchdown van Tebow, geblunder van Bears running back Marion Barber en twee verre fieldgoals voor nodig. Maar zoals bij elke overwinning kreeg hij het voor elkaar. Hij, Tebow. De slechtste NFL QB in de eerste drie kwarten, de beste in de laatste. Zoals collega Darch treffend opmerkte: hij is de omgekeerde LeBron James.

Dankzij het reli-verhaal en de miraculeuze overwinningen staan de schijnwerpers op Denver.

Op Denver… Echter ligt de druk niet op de Broncos, maar op Tebow. Als de Broncos niet winnen, faalt Tebow. En als de Broncos winnen is Tebow de gevierde man. Hij is de Broncos (voor de mierenneukers onder ons: jajaja, geholpen door de voortreffelijke ‘D’) en heeft niet alleen de ogen van Denver op zich gericht, maar de ogen van heel de wereld. En hij flikt het keer op keer. Vraag niet hoe. Maar hij flikt het keer op keer.

En daar kan ik alleen maar een diepe buiging voor maken. Waar veel topsporters falen onder de grote druk, laat hij zien dat hij er elke keer staat, tot de laatste seconde. En dat in zijn eerste jaar als startende QB.

Aanstaande zondag spelen de Broncos tegen ‘mijn’ New England Patriots en hoop ik dat Tebow even rustig aan doet in het vierde kwart. Maar als hij ook met de Pats doet wat hij eerder veel andere ploegen deed, kan ik maar een ding doen: voor straf een uur een hoekje Tebowen. Want het helpt, blijkbaar.

1 Reactie

Ook leuk om te lezen