Manny wil in 2012 weer Manny zijn

Door

Mensen die dachten dat het Manny Ramirez tijdperk ten einde was gekomen hebben pech, of geluk. Een van de meest controversiële spelers van de afgelopen jaren heeft bij de MLB aangegeven volgend jaar te willen spelen.

Vorig jaar startte Manny het seizoen als DH bij de Tampa Bay Rays, maar hing de handschoen aan de wilgen toen bekend werd dat hij was gepakt op het gebruik van PED’s. Zijn daaropgvolgende schorsing van 100 wedstrijden heeft hij dan ook niet officieel uitgezeten. Aangenomen wordt dat Manny vanaf het moment dat hij bij een team tekent een schorsing van 50 wedstrijden krijgt. Hij zou dan eind mei zijn rentree kunnen maken op de baseball-velden.

De DH only is vanwege zijn gebreken op het veld alleen maar interessant voor American League teams, waardoor de helft van de MLB al afvalt. Hij zou ook pinch hitter kunnen worden in de NL. Maar dat zie ik hem eerlijk gezegd niet doen, voor een paar ton.

De ploeg die hem aantrekt trekt daarmee ook rottigheid aan, want Manny kan met enige zekerheid op veel (negatieve) persaandacht rekenen volgend jaar.

Zijn kwaliteiten met de knuppel zijn ontegenzeggelijk uniek. Al heeft hij in 2011 niet gespeeld. Dus de ploeg die het met hem aan durft kan met Manny een goede deal maken.

De oud speler van de Cleveland Indians, Boston Red Sox, Los Angeles Dodgers, Chicago White Sox en de Rays was 12 keer een all-star en heeft met 555 homeruns, .312 slaggemiddelde en twee World Series ringen een aardige kans op een Hall of Fame inductie. Al zal zijn doping-gebruik en misschien ook zijn reactie na het bekendworden daarvan, zijn kansen aanzienlijk verkleinen.

Het zal mij benieuwen of een team het met hem aandurft. Ploegen als de Baltimore Orioles en, wie weet, Oakland Athletics zijn mogelijke teams die interesse in hem hebben. Redelijk cheap power en nog een trading chip in eind juli ook.

Foto: Wikimedia Commons

Ook leuk om te lezen