Wade neemt Miami bij de hand, spektakel in Cleveland

Door

Lekker veel wedstrijden in de NBA vannacht en dus komen de recaps in twee delen op de site. Het andere deel is hier te lezen.

Brooklyn Nets @ Miami Heat 89 – 102

Miami Heat blijft ongeslagen in eigen huis. Dwyane Wade nam zijn team bij de hand, zijn vierendertig punten en zeven assists waren te veel voor de Brooklyn Nets. Tot aan het derde kwart leek het er op dat de Nets voor een verrassing zouden kunnen zorgen, het team uit New York had een voorsprong van veertien punten. Maar in het tweede deel van de wedstrijd werden ze simpelweg overklast door Dwyane Wade en LeBron James. James had eenentwintig punten, negen rebounds en zes assists. In alle vijftien wedstrijden van dit seizoen heeft hij nog meer dan twintig punten gemaakt. Andray Blatche blijft het goed doen als vervanger van center Brook Lopez, hij was topscorer van Brooklyn met twintig punten en acht rebounds.

Portland Trailblazers @ Cleveland Caveliers 118 – 117

De spannendste wedstrijd van de avond was in Cleveland, waar de Portland Trailblazers pas na twee keer extratijd wisten te winnen. Nicolas Batum besliste de wedstrijd door met nog 0.2 seconden te gaan een fadeaway-3punter te maken. Achteraf zei Batum dat hij vooral blij was dat zijn moeder in Frankrijk nu eindelijk een NBA Leaguepass heeft en hem dus deze belangrijke basket heeft zien maken. Bij de Caveliers blijft center Anderson Varejao verbazen. De Braziliaan had negentien punten, zeventien rebounds en vijf assists. Alweer zijn achtste doubledouble op rij. De rookies aan beide kanten hadden ook een double double. Damian Lillard had vierentwintig punten en elf assists voor Portland, terwijl Tyler Zeller veertien punten en tien rebounds had voor Cleveland.

Oklahoma City Thunder @ New Orleans Hornets 100 – 97

De Durant-Westbrooktandem blijft het goed doen voor Oklahoma City Thunder, ook in de wedstrijd tegen de New Orleans Hornets maakten zij het verschil. In de eerste drie kwarten maakte Durant twintig punten en Westbrook had 18 punten en tien assists. Daarna was het verschil gemaakt en konden de OKC-sterren gaan rusten en de rest van de wedstrijd vanaf de bank volgen. De aangeslagen Hornets werden simpelweg overklast. Ze moeten vooral hopen dat hun twee beste spelers Eric Gordon en Anthony Davis snel terugkomen van hun blessures. Ryan Anderson onttrok zich iets uit de malaise met eenentwintig punten en tien rebounds. De Hornets hebben nu negen van de laatste tien wedstrijden verloren.

Philadelphia 76’ers @ Chicago Bulls 87 – 93

De Bulls en de 76’ers maakte er in Chicago een spannende wedstrijd van, het verschil in punten was nooit groter dan acht. Uiteindelijk wonnen de Bulls vooral door Engelsman Luol Deng die met vijfentwintig punten, zeven rebounds en zeven assists man van de wedstrijd was. Jrue Holiday blijft zich manifesteren als een point-guard met klasse, hij had drieëntwintig punten en acht assists voor Philidelphia, Thaddeus Young deed het met tweeëntwintig ook goed voor zijn team. Het is voor het eerst sinds de eerst twee wedstrijden van het seizoen dat de Chicago Bulls twee wedstrijden achter elkaar winnen.

Utah Jazz @ Houston Rockets 116 – 124

Er werd lustig op los gescoord in Houston, waar in totaal 240 punten gemaakt werden. De Rockets trokken uiteindelijk aan het langste eind. Zeven spelers maakte tien of meer punten voor Houston. Met negentien punten en acht assists zagen we weer een kleine glimp van de Lin-sanity van vorig jaar. Patrick Patterson (twintig punten en zeven rebounds), was topscorer voor Houston. Utah Jazz moet vooral aan de verdediging gaan werken. De Jazz liet in de laatste vijf wedstrijden de tegenstander meer dan 50% van de schoten benutten. Aanvallend gezien is er weinig aan de hand. Gordon Hayward had eenentwintig punten, Al Jefferson had er twintig met acht rebounds.

Ook leuk om te lezen