Enkelbreuk voor Hayward in opener

Door

Het kan snel keren.

Een paar dagen geleden waren de Boston Celtics nog de enige ‘challenger’ voor de Cleveland Cavaliers in de Eastern Conference, en na vijf minuten gooit een gruwelijk uitziende enkelblessure voor Gordon Hayward al roet in het eten.

De gloednieuwe Celtic ging net een alley-oop afwerken toen hij op LeBron James botste, vreemd neerkwam, en onder de basket bleef liggen met nog 6 minuten en 45 seconden op de klok in het eerste kwart.

Andere spelers hielden afstand terwijl Hayward de eerste zorgen kreeg. Later zouden spelers van zowel Boston als Cleveland even poolshoogte bij de ex-Jazz-speler. Hayward zou op een brancard het veld verlaten.

Na de wedstrijd, een 102-99 nederlaag voor de Celtics, zei coach Brad Stevens dat het ging om een ontwrichte enkel en een gebroken tibia. Hayward vloog op dinsdagavond met het team terug naar Boston en werd meteen naar het New England Baptist-ziekenhuis gevoerd. De operatie is gepland voor woensdag.

Hayward kreeg een staande ovatie terwijl hij werd afgevoerd. Volgens bronnen werd de enkel van de forward ter plaatse teruggezet.

Via social media regende het beterschapswensen en steunbetuigingen voor Hayward, onder andere van Paul George, die in 2014 zelf een gruwelijke beenbreuk opliep.

De nieuwe No. 20 van Boston tekende deze zomer een vierjarig contract ter waarde van 128 miljoen dollar. Hij was daarmee de eerste van twee All-Stars die werd opgepikt door Boston. Later zou het team Irving binnenhalen via een trade met de Cavaliers.

De Celtics spelen hun eerste thuiswedstrijd vanavond tegen de Milwaukee Bucks.

Ook leuk om te lezen