Orioles op gelijke hoogte met Yankees

Door

Rookie pitcher Wei-Yin Chen presteerde beter dan veteraan Andy Pettitte en de Baltimore Orioles versloegen maandag de New York Yankees met 3-2 en trekken daarmee de stand in de ALDS weer gelijk.

Chris Davis wist twee runs binnen te brengen voor de O’s die lieten zien waarom zij dit seizoen beslag legden op de Wild Card. Een fantastische bullpen en de kwaliteit om spannende wedstrijden tot een goed eind te brengen. Baltimore heeft een 29-9 record in wedstrijden die met één run beslist worden en een 74-0 record als de ploeg van manager Buck Showalter een voorsprong meeneemt in de zevende inning.

Closer Jim Johnson

Johnson stond in de negende inning opnieuw op de heuvel. In de eerste wedstrijd van de serie kreeg hij vijf runs om zijn oren en zag hij de Yankees uitlopen naar de overwinning. Johnson herpakte zich maandag met een perfecte negende inning. “Het is niet moeilijk om hem het vertrouwen te geven”, aldus Showalter over zijn closer. “Hij heeft ons dit seizoen zo vaak geholpen. Hij heeft een speciaal jaar.”

Wei-Yin Chen maakte zijn debuut in de play-offs en gooide een uitstekende wedstrijd (6.1 IP, 8 H, 2 R, 1 BB, 3 SO). De 40-jarige Andy Pettitte, recordhouder met negentien wins in het postseason, pitchte zeven solide innings voor de Yankees waarin hij drie runs tegen kreeg met vijf strikeouts.

Aanstaande woensdag staat het derde duel in deze serie op het programma in Yankee Stadium.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen