MLS Recap: Columbus houdt nog hoop op play-offs

Waar Sporting Kansas City zich gisteren al verzekerde van directe plaatsing voor de MLS play-offs, heeft Columbus Crew de hoop op plaatsing voor de play-offs nog niet opgegeven. Thuis boekte de ploeg een benauwde zege op Philadelphia. Chicago Fire zag, door het verlies tegen Sporting Kansas, New York voorbij komen en de tweede plek overnemen. Mede door een goal en twee assist wonnen de Red Bulls met 4-1 van Toronto.

In het Crew Stadium waren Columbus en Philadelphia aardig aan elkaar gewaagd. Tot grote kansen leidde dat niet en de thee leek gehaald te worden met een 0-0 tussenstand. In de 44e minuut was het echter Arieta die een voorzet van Mirande knap controleerde met de borst en beheerst raak schoot.

In de blessuretijd van de eerste helft leek Okugo gelijk te maken, maar hij sloeg de bal met de hand langs keeper Gruenebaum. Vijf minuten later in die blessuretijd stond diezelfde Okugo achterin te klungelen. Arieta profiteerde dankbaar, dribbelde naar de zijkant en haalde uit een moeilijke hoek succesvol uit: 2-0.

Twintig minuten naar rust was de spanning terug in de wedstrijd. Gruenebaum haalde de doorgebroken invaller Hoppenot neer in de zestien. De keeper ontving de gele kaart, en Danny Cruz benutte de toegekende penalty.

In de 86e minuut, vijf minuten nadat McInerney in was gevallen was ook hij belangrijk voor Philadelphia. De spits liep weg uit de rug van de defensie en tikte knap raak uit een van richting veranderde voorzet van Farfan.

Met een gelijkspel zal de hoop van Columbus op een goed resultaat wel heel klein worden, maar een minuut later zorgde Mirosevic voor de verlossende treffer. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten na een goede tackle van Williams en haalde hard uit in de kruising. Uit de videobeelden bleek dat de Crew-speler de bal ontving in buitenspelpositie. Het ontging de scheidsrechter en daar door eindigde het duel tussen Columbus Crew en Philadelphia Union in 3-2.