Bulls dompelen Heat in kleine crisis

Door

De Miami Heat zit even in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg verloor zondag z’n vierde wedstrijd op rij, dit keer van de ontembare Chicago Bulls (86-87), dat en passent z’n seizoensweep van de Heat completteerde.

Niettemin oogde Derrick Rose (27 punten, 5 assists) verre van blij toen hij onmiddellijk na afloop voor de camera’s van ABC werd gesleept. Hoewel het toch vooral ZIJN spel was geweest dat Chicago langs Miami had geleid, zat hem duidelijk iets dwars.

,,Natuurlijk ben ik blij met iedere overwinning,” aldus Rose. ,,Maar een turnover en een slecht schot van mij gaven de Heat de kans om de wedstrijd in de slotseconden te beslissen. Mag natuurlijk niet gebeuren.”

Miami besliste de wedstrijd niet, hoewel zowel Dwyane Wade als LeBron James de gamewinner in hun handen hadden.

De Grote Drie van de Heat kon ditmaal niet zoveel worden verweten. James (26 punten), Wade (20) als de vaak verguisde Chris Bosh (23) deden allen wat er van hen verwacht mocht worden. Zelfs Mario Chalmers (11) had z’n aandeel, maar de Miami-bank liet in de eigen American Airlines Arena andermaal verstek gaan.

En dat is duidelijk waar het bij de Heat aan schort. Geen diepte, en vooral tegen teams met een winstpercentage van boven de .500 breekt ze dat lelijk op.

Maar hoewel Chicago behoorlijk breder is, en hoewel Luol Deng (18 punten), Carlos Boozer (12 punten, 10 rebounds) en Joakim Noah (11 punten, 8 rebounds) er op belangrijke momenten stonden, was het toch vooral DRose die z’n MVP-kandidatuur nog nadrukkelijker stelde.

Was hij extra gebrand om het tegen Miami’s Grote Drie een-op-een te laten zien?

,,Nee,” antwoordde Rose beleefd. ,,Voor mij telt maar een ding. Het team.”

En het team Chicago Bulls won negen van z’n laatste elf duels, staat nu tweede in de Eastern Conference, en heeft (op papier) een van de gemakkelijkste programma’s voor de boeg.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Bulls en de Heat.

Ook leuk om te lezen