Kershaw leidt Dodgers langs Giants

Door

Tijdens zijn allereerste ‘Openings Day’ liet Los Angeles Dodgers-pitcher Clayton Kershaw meteen zien waarom hij iemand is waar dit jaar rekening gehouden mee dient te worden. Mede dankzij zijn ijzersterke optreden versloegen de Dodgers in eigen huis de San Francisco Giants met 2-1.

De kampioen van afgelopen seizoen begon de nieuwe dus met een nederlaag. Kershaw was daar met zijn optreden grotendeels verantwoordelijk voor. De pas 23-jarige linkshandige pitcher stond zeven innings op de heuvel en gooide gedurende die periode negen man uit met drie keer slag.

,,Hij deed het echt heel erg goed vanavond,” moest Giants-pitcher Tim Lincecum na afloop toegeven. ,,We wisten dat hij aardig kon gooien, maar vanavond liet hij dat ook gedurende een hele periode zien.”

Afgelopen seizoen was Kershaw nog het middelpunt van een rel. In het duel tegen de Giants op 20 juli gooide hij volgens de officials met opzet een bal tegen Aaron Rowand aan. Hiervoor werd hij door de MLB vijf wedstrijden geschorst. Zijn revanche kwam dus donderdagavond.

De Dodgers kwamen in de zesde inning aan de leiding, dankzij een fout van Giants-catcher Buster Posey. Zijn bal richting het derde honk miste de juiste richting en zodoende kon Matt Kemp daarvan profiteren.

In de achtste inning was het wederom Kemp die het tweede punt kon scoren.

Pas in de laatste inning konden de gasten uit San Francisco wat terug doen via een homerun van Pat Burrell, maar verder liet closing pitcher Jonathan Broxton het niet komen.

Voor Dodgers-manager Don Mattingly betekende de zege een droomdebuut. ,,Je kan je manager-carrière een heel stuk vervelender beginnen,” erkende Mattingly, die sinds dit seizoen de opvolger is van Joe Torre bij de Dodgers.

Foto: eclinergm.com

Ook leuk om te lezen