Mariano Rivera moet vrezen voor abrupt einde carrière

Door

New York Yankees-closer Mariano Rivera is mogelijk voor de rest van het seizoen, en daarmee waarschijnlijk voor de rest van zijn carrière, uitgeschakeld. De werper heeft waarschijnlijk een kruisband in zijn rechterknie afgescheurd. Rivera moet nog nader onderzocht worden, maar over de aard van de blessure lijkt weinig twijfel meer te bestaan. Aangezien Rivera al enkele keren liet doorschemeren dat 2012 zijn laatste seizoen werd, zou de blessure een abrupt einde kunnen maken aan de imposante carrière van de closer.

Mariano RiveraRivera liep zijn blessure op tijdens de warming-up voor de wedstrijd die de New York Yankees donderdag tegen de Kansas City Royals speelden. Tijdens een veldoefening waarbij Rivera hoge ballen moest vangen. Op de plek waar het veld verandert in gravel, in het buitenveld, bleef Rivera’s been hangen en maakte zijn knie een rare hoek. Rivera werd per brancard van het veld gehaald en onderzocht door Royals-dokter Vincent Key, die een ‘torn ACL’, oftewel een gescheurde kruisband, constateerde.

Nader onderzoek moet uitwijzen of die diagnose correct is, maar het lijkt er op dat Rivera’s seizoen al voorbij is. Omdat 2012 waarschijnlijk Rivera’s laatste seizoen zou zijn, kan dat betekenen dat de imposante carrière van de beste closer aller tijden tot een plotseling einde is gekomen. De werper is houder van diverse records, waaronder zijn aantal van 42 postseason seaves, en wierp nooit voor een ander team dan New York. Met die club bereikte Rivera zeven keer de World Series, waarvan er vijf gewonnen werden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen