MLS Recap: Doelpuntenfestijn tussen San Jose en DC

San Jose Eartquakes – DC United, 5-3

Het duel tussen de San Jose Earthquakes eindigde de in een waar doelpuntenfestival. Het was de thuis ploeg die aan het langste eind trok en er met de punten vandoor ging. Opnieuw was aanvaller Wondolowski belangrijk voor zijn ploeg. Hij trof twee keer doel.

DC startte de wedstrijd  goed. Met vlot aanvalsspel werd de thuisploeg achteruit gedrukt. Na acht minuten was het raak via De Rosario. Na een goede actie van Danny Cruz, plaatste De Rosario de bal vanaf 22 meter in de rechterbovenhoek.

Tien minuten later kwam San Jose op gelijke hoogte. Lenhart schoot Lenhart een afvallende bal hard binnen. Drie minuten na de gelijkmaker kon het Buck Shaw Stadium opnieuw juichen, want Wondolowski zorgde voor de voorsprong. Hij tikte de bal gemakkelijk in na een lange aanval door de as van het veld.

Na een half uur maakte Morrow de derde goal voor de Eartquakes. Uit een afgeslagen corner nam hij de bal in een keer op de slof. Via enkele benen stuiterde de bal in het goal. Keeper Joe Willis was kansloos door het van richting veranderde schot.

Vlak na de goal van Morrow was De Rosario dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn acrobatische omhaal verschalkte keeper Busch echter net niet. Met een fabelachtige reflex hield de goalie zijn doel schoon.

Na rust leek er toch weer een echte wedstrijd te ontstaan. In de persoon van Daniel Woolard kwam de aansluitingstreffer er toch voor DC United. Op aangeven van Najar kopte Woolard al duikend in de korte hoek.

De vreugde was van korte duur, want het was Wondolowski die de marge opnieuw naar twee goals tilde. Bellashour kapte op rechts naar binnen en gooide met links de bal de zestien in. Wondolowski kopte de bal door en via Willis en de lat viel de bal binnen.

Vijf minuten later was het geloof weg bij DC. Eerst trof Chavez met een pegel nog de lat, maar Lenhart was opnieuw attent en hij kon in de rebound de 5-2 aantekenen met zijn tweede goal van de avond.

De mooiste goal van de avond was de 5-3 van Salhi. Hij stifte bal over Busch heen. De steekpass die daar aan voorafging was van minstens even grote schoonheid. Op perfecte snelheid draaide De Rosario de bal achter de verdediging van de Earthquakes.

New England Revolution – Colorado Rapids, 2-1

Seattle Sounders FC – Los Angeles Galaxy, 2-0