Eerste rookie onder contract: Alshon Jeffery tekent bij Bears

Door

De Chicago Bears mogen zich dit jaar de snelste noemen wat betreft het vastleggen van rookies die het afgelopen weekend in de NFL Draft werden gekozen. Vijf dagen nadat hij door de Bears was geselecteerd in de tweede ronde van de draft mocht wide receiver Alshon Jeffery zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract.

Jeffery speelde drie seizoenen voor de South Carolina Gamecocks, en ging met hoge verwachtingen zijn junior jaar in na een geweldig seizoen als sophomore. Het laatste jaar viel echt tegen, en ondanks elite vaardigheden zetten veel teams vraagtekens bij zijn houding en werklust. Dat hij de eerste rookie is die zijn handtekening zet is een goed teken voor de Chicago Bears.

Doorgaans wachten veel rookies tot vlak voor training camp met het tekenen van hun contracten, maar met de nieuwe Collective Bargaining Agreement is er weinig onderhandelingsruimte meer tussen spelers en teams.

Philadelphia Eagles general manager Howie Roseman zei tegen ProFootballTalk dat hij verwachtte dat meerdere rookies in de komende dagen hun handtekening zullen gaan zetten: “Je hoort dat ze graag het geld nu willen in plaats van nog een paar maand te moeten wachten.”

Met de eerste minicamps op de agenda voor aankomend weekend lijken veel rookies Jeffery’s voorbeeld te gaan volgen.

Ook leuk om te lezen