MLS: New York weet eindelijk te winnen

Philadelphia Union v New York Red Bulls

Na zes wedstrijden zonder winst zijn de New York Red Bulls er eindelijk in geslaagd drie punten te behalen. In een spannende midweekse pot werd thuis van Philadelphia Union gewonnen.

In de eerste helft kon de wedstrijd beide kanten op met kansen over en weer. De mogelijkheden werden door beide teams echter om zeep geholpen. Bij Union stonden de aanvallers te slapen, terwijl de Red Bulls het te mooi wilden doen met een omhaal van Henry en een hakje van Wright-Philips.

Na de rust ging New York zorgvuldiger met de kansen om en na een mooie actie van Miller en Alexander wist Thierry Henry de score te openen. In de 67e minuut verdubbelden de Red Bulls de voorsprong, toen Lloyd Sam keihard raak kopte. Hoewel de eerste overwinning van het seizoen dichterbij dan ooit was, werd het toch nog even billenknijpen voor New York toen Ibrahim Sekagya een rode kaart kreeg voor hands in de zestien meter. Sebastien Le Toux verzilverde de toegekende penalty voor Philadelphia Union en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

Door de overwinning klimmen de Red Bulls naar de zesde plek in de Eastern Conference met zeven punten uit zeven wedstrijden. Philadelphia heeft evenveel punten, maar staat door een beter doelsaldo twee plekjes hoger. Komend weekend staat voor Union de thuiswedstrijd tegen Houston Dynamo op het programma. New York heeft dit weekend vrij, maar neemt het volgende week woensdag ook op tegen Houston.