WWE WrestleMania Laddermatches

Door

20150309_LIGHT_WM31_Match_BadNewsLadder_HP2
Volgende week is het zover en zal WrestleMania het toneel zijn voor een Intercontinental Championship laddermatch. De regerend WWE Intercontinental Champion Bad News Barrett verdedigd zijn titel tegen niemand minder dan de ‘Yes! Man’ Daniel Bryan, Dolph Ziggler, Stardust, Luke Harper, Dean Ambrose en R-Truth. De eerste superster die de ladder beklimt en de titel in handen krijgt mag zich de IC Champion noemen.

Laddermatches & WrestleMania
Laddermatches en WrestleMania kennen een rijke geschiedenis. Zowel WrestleMania als een laddermatch staat garant voor een hoop spektakel, dus je kunt je wel voorstellen hoe een laddermatch tijdens WrestleMania is. Een van de bekendste WrestleMania laddermatches moet wel die tussen Edge & Christian, Matt & Jeff Hardy en The Dudley Boyz zijn tijdens WrestleMania 16 in 2000. Elke WWE fan zal beamen dat het werkelijk fantastisch is wat deze zes mannen in deze match hebben laten zien. Deze match is er één in de categorie: must-see.

Money in the Bank Laddermatch
WM_04032005_JG_144_vtrix
Een andere must-see is naar mijn mening de allereerste Money in the Bank Laddermatch. Chris Jericho bedacht het Money in the Bank principe en dat is de WWE Universe hem tot op de dag van vandaag dankbaar, aangezien Money in the Bank inmiddels een jaarlijks terugkerend pay-per-view event is. Tijdens WrestleMania 21 in 2005 vond de eerste edite plaats en streden Shelton Benjamin, Chris Benoit, Edge, Chris Jericho, Christian en Kane om de briefcase met daarin een contract voor een WWE Heavyweight Championship Match. Edge won de match en terugkijkend op de jaren die volgden zou je kunnen zeggen dat dit het begin was een jarenlange succesvolle carrière als één WWE’s grootste supersterren.

HBK vs. Razor Ramon
32_Classic_Rivalries-1Een andere legendarische WWE superster is Mr. WrestleMania himself: Shawn Michaels. Tijdens WrestleMania 10 in 1994 nam The Heartbreak Kid het op tegen Razor Ramon in de allereerste WrestleMania laddermatch ooit. De twee streden om de Intercontinental Championship en man-man-man: wát een match was dit! Ramon schitterde als nooit tevoren en HBK bewees voor eens en voor altijd dat hij een hele grote zou gaan worden. Ken je de match niet, dan zeg ik: ga hem kijken. Ken je de match wel, dan zeg ik: kijk hem nog een keer! Zonder deze match zouden WWE pay-per-view events zoals Tables, Ladders & Chairs en Money in the Bank waarschijnlijk nooit hebben bestaan, om nog maar te zwijgen over de Intercontinental Championship Laddermatch van aanstaande zondag tijdens WrestleMania 31.

Dus, heb je de komende week een momentje vrij? Dan raad ik je aan om languit op de bank te gaan liggen en oude WrestleMania Laddermatches terug te gaan kijken op het WWE Network. Gewoon, om alvast in de stemming te komen voor zondag!

WrestleMania 31 zal op 29 maart gaan plaatsvinden in het Levi’s Stadium in Santa Clara, California. WrestleMania 31 is in Nederland live te bekijken in de nacht van 29 op 30 maart op het WWE Network.

COUNTDOWN: nog 6 dagen tot WrestleMania. (OMG!)

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen