New York City FC kan mogelijk streep zetten door komst Lampard

Door

Frank Lampard1

Afgelopen zomer werd Frank Lampard nog gepresenteerd als nieuwste aanwinst van New York City FC, en vrijwel direct daarna werd de 36-jarige Engelsman verhuurd aan het Engelse Manchester City FC. De afgelopen weken wist Lampard in dienst van de Citizens de nodige indruk te maken, en het lijkt erop dat Lampard het seizoen zal afmaken bij Manchester City FC.

In een eerder stadium gaf New York City nog aan, gewoon te rekenen op de komst van Lampard. Na zijn verhuur periode bij Manchester City zou Lampard in januari aansluiten bij groep, in voorbereiding op het nieuwe MLS-seizoen.

Omdat Lampard de laatste periode nog de nodige indruk wist te maken in de Premier League, zijn beide partijen in gesprek over een mogelijke nieuwe verhuur-periode. Dit zou inhouden dat Lampard het seizoen gaat afmaken bij City, en pas in een later stadium zal uitkomen voor New York City FC. In dat geval zal Manchester City een bedrag tussen de 4-6 miljoen dollar betalen aan New York City FC.

Het is vooralsnog onduidelijk waar de toekomst van Lampard daadwerkelijk ligt. In de aankomende weken zal Lampard om tafel gaan met het bestuur van Manchester City en New York City FC, om zijn toekomst te bespreken. Ondanks zijn 36-jarige leeftijd laat Lampard nog altijd zien op topniveau mee te kunnen.

Bij The Citizens zijn ze maar al te blij met de aanwezigheid van Lampard, die nog een belangrijke rol kan spelen in de rest van het seizoen voor City. Dit seizoen verdedigen de Citizens hun titel in de Premier League, en kunnen de aanwezigheid van Lampard goed gebruiken.

Ook leuk om te lezen