NYCFC in kleuren Manchester City

Door

NYCFC
Een grote verrassing is het niet, maar toch. New York City FC, de club van David Villa, Frank Lampard en wellicht binnenkort ook Xavi, gaat tijdens het debuutseizoen in het lichtblauw spelen. Dezelfde kleur als moederclub Manchester City.

David Villa presenteerde het shirt namens de ploeg die vanaf het volgende seizoen in de Major League Soccer (MLS) gaat uitkomen. Een lichtblauw shirt, gecombineerd met een witte broek en dito sokken. Uiteraard wel met lichtblauwe details, zoals de drie Adidas-strepen.

Aangezien de MLS een langlopend contract (tot 2018) heeft met Adidas, is dat de leverancier van het tenue. Geen Nike dus, zoals wel het geval is bij Manchester City en Melbourne City, clubs die net als NYCFC ook deel uitmaken van de City Football Group. Shirtsponsor is de Qatareese vliegtuigmaatschappij Etihad Airways.

700NYCFCRevealed-infographic-English

De reacties op Twitter loopt aardig uiteen. Sommigen vervloeken het nieuwe tenue vanwege de banden met Manchester City, anderen vinden het shirt een verademing juist omdat het zo op het shirt van Manchester City lijkt.

NYCFC heeft tijdens het ontwerpen van het tenue niet gekeken naar de vlag van New York. Een gemiste kans, vinden sommigen, omdat in die vlag juist verschillende en uiteenlopende kleuren zijn gebruikt. Kleuren die prima in het tenue van NYCFC hadden gepast.

De ploeg maakt volgend jaar het debuut in de MLS. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Yankee Stadium. Tienduizend verwachtingsvolle supporters van de nieuw opgerichte club kochten al een seizoenskaart voor het debuutseizoen.

Ook leuk om te lezen