MLS: Sounders op valreep langs Real Salt Lake

Portland Timbers v Seattle SoundersEen mooi affiche vannacht in de Western Conference van de MLS: koploper Seattle Sounders kreeg bezoek van nummer drie Real Salt Lake. De wedstrijd was op het veld net zo spannend als op papier, Seattle had uiteindelijk 94 minuten nodig om de drie punten veilig te stellen.

Sounders niet op scherp
De openingsfase was voor de Sounders. Zo waren er twee grote kansen voor de in bloedvorm verkerende Obafemi Martins (vijf goals en drie assists in zijn laatste vijf wedstrijden), maar hij kreeg de bal er niet in. Salt Lake creëerde daarentegen een halve kans, maar wist wél te scoren. Javier Morales rondde knap af na goed voorbereidend werk van Schuler en Mulholland. Voor de pauze had Seattle echter alweer orde op de zaken, binnen een kwartier zorgden Neagle en Martins ervoor dat de Sounders met een 2-1 voorsprong de rust in gingen. Vooral de gelijkmaker van Neagle mocht er wezen, wat een fantastisch doelpunt:

Last-minute overwinning
Kort na rust maakte Real Salt Lake via Ecuadoraans international Joao Plata gelijk. Lang zag het ernaar uit dat de punten inderdaad gedeeld zouden worden. Met nog twintig minten te gaan offerde Nat Borchers zich op, toen hij aan de noodrem (en aan Martins) trok. Gevolg: een terechte rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Borchers’ offer bleek voor niets, want in de laatste seconden van de wedstrijd schoot Andy Rose raak voor Seattle: 3-2.

De Sounders blijven dus de Western Conference aanvoeren, Salt Lake volgt op vijf punten met een wedstrijd meer gespeeld. Dinsdag speelt Seattle ook nog eens de bekerfinale tegen Philadelphia Union. Real Salt Lake moet donderdag weer aan de bak, ze spelen dan voor de competitie tegen de Colorado Rapids.