MLS: Tienkoppig NYCFC nieuwste slachtoffer Chicago Fire

New York Red Bulls Chicago FireChicago Fire heeft vannacht thuis gewonnen van New York City FC. Na negen wedstrijden hebben de mannen uit Windy City nog geen een keer verloren en met de 1-0 van gisteren spaarden ze hun tegenstander nog.

Vanaf de eerste minuut was er maar één team dat aanspraak maakte op de titel. Fire kwam tot op het bot gemotiveerd uit de startblokken, terwijl New York – dat het zonder de geblesseerde David Villa moest doen – het vanaf het begin af liet weten. Bij Chicago blonk aanvaller David Accam uit en het was dan ook geen verrassing dat hij al vroeg voor de openingstreffer tekende. Enkele minuten later brak Accam opnieuw door de verdediging van New York, waarop Andrew Jacobson aan de noodrem trok. De tackle kwam hem op een rode kaart te staan, waardoor NYCFC meer dan een uur met een mannetje minder moest spelen.

In de tweede helft kreeg Fire de nodige kansen om de voorsprong te verdubbelen en zelfs verder uit te bouwen, maar Accam, Shipp en Maloney lieten het afweten. Ondanks het feit dat Chicago nu al voor de derde keer op rij tegen tien man speelde, was de ploeg niet in staat daar echt van te profiteren. Ook New York creëerde enkele kansen, de verdediging van Chicago Fire zag er niet altijd even goed uit, maar de gelijkmaker zat er gewoonweg niet in.

Door opnieuw niet te verliezen staat Chicago Fire nu vierde in het Oosten met negen punten uit zes wedstrijden. Nieuwkomer NYCFC heeft zes uit acht en staat daarmee op een tegenvallende zevende plek in diezelfde conference.