New England onderuit tegen Red Bulls; gelijkspel tussen LA en Chivas

Door

New England Revolution v Houston Dynamo

Voor het eerst sinds twintig wedstrijden wisten de New York Red Bulls gisteren weer eens te winnen van New England Revolution, de lijstaanvoerder van de Eastern Conference. Voor de Revs was het de tweede nederlaag op rij, na het pijnlijke verlies vorige week in Montreal.

New England speelde zeer behoudend, namelijk met één spits én een controleur. New York moest het doen zonder Henry, maar kon zijn afwezigheid prima opvangen. Na een openingsfase zonder hoogtepunten was het na achttien minuten raak voor de Red Bulls. Een vrije trap van Lloyd Sam kon helemaal vrij worden ingekopt door Eric Alexander.

Geflatteerd
Dit doelpunt was het enige wapenfeit van New York in de eerste helft. Verder was het alleen maar tegenhouden, tegenhouden en tegenhouden. New England creëerde vele kansen, maar de uitstekend keepende Robles reageerde goed op schoten van Tierney en Teal Bunbury. Fagundez raakte nog de paal voor Revolution.

Ook in de tweede helft waren de Revs beter, met opgelegde kansen voor onder anderen Andrew ‘The Beard’ Farrell. Toch was het opnieuw New York dat tot scoren kwam, opnieuw uit een vrije trap. Deze werd niet goed weggewerkt door Revolution, waarna Péguy Luyindula de bal van buiten de zestien in het doel volleerde. 

Kortom: een bijzonder efficiënt New York dat twee kansen had en twee keer scoorde en een ongelukkig New England, dat liefst tien kansen had, maar uitblinker Robles niet kon passeren. Desalniettemin een knappe overwinning van de Red Bulls op bezoek bij koploper New England.

Galaxy morst punten
Chivas USA bungelt helemaal onderaan in de Western Conference, maar dat weerhield de roodwitten er niet van om brutaal de leiding te nemen tegen Galaxy in de LA SuperClasico. Na twintig minuten maakte Torres een echte spitsengoal op aangeven van Martin Rivero.

Lang kon Chivas niet genieten van de voorsprong tegen hun rivaal. Donovan was gevaarlijk voor Galaxy en even later wist zijn teamgenoot Zardes met een kopbal het net wel te vinden. In de tweede helft werd, ondanks kansen voor Samuel, Friend en Hoffman, niet meer gescoord.

Chivas mag zich dus gelukkig prijzen met het punt in Los Angeles, maar het blijft wel laatste staan. Voor LA Galaxy had er meer in gezeten. De club van Donovan blijft door dit resultaat staan op een teleurstellende zevende plek, met zeventien punten uit twaalf wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen