MLS: Toronto strikt na Defoe opnieuw grote naam

Door

Michael-Bradley-007

Het ambitieuze Toronto FC doet deze transferperiode van zich spreken. Nadat de transfer van Engels international Jermain Defoe zo goed als rond is en waarschijnlijk na het weekend officieel bekend gemaakt zal worden, is de club nu zo goed als akkoord over een transfer van Amerikaans international Michael Bradley.

Bradley, die negenenzeventig keer uitkwam voor de Amerikaanse ploeg en een belangrijke pion zal zijn op het WK in Brazilië, is bij zijn huidige club AS Roma uit de gratie geraakt. De transfer van Radja Nainggolan was voor bankzitter Bradley het laatste zetje. Bradley, die verder onder meer uitkwam voor SC Heerenveen, Aston Villa en Borussia Monchengladbach, had nadat hij zijn vertrekwens kenbaar maakte de clubs voor het uitkiezen.

Toronto trok de de dynamische middenvelder echter over de streep met de ambitieuze plannen en een meer dan behoorlijk salaris. Bradley zal per seizoen zo’n 6.500.000 dollar opstrijken en daarmee bij de grootverdieners van de MLS gaan horen. AS Roma zal als gevolg van de transfer een som tussen de zeven en tien miljoen dollar ontvangen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen