Encarnacion beukt Blue Jays langs de Phillies

Door

Baltimore Orioles v Toronto Blue Jays
Voor de derde wedstrijd op rij werd gisteren een startende werper van de Philadelphia Phillies vervroegd van de heuvel gebeukt. Nadat Cole Hamels en Cliff Lee (zeker niet de minsten) op dinsdag en woensdag al moeiteloos verslagen werden, was het gisteren de beurt aan A.J. Burnett. Burnett is het seizoen ondanks een lichte hernia erg goed begonnen, maar moest toestaan dat de Blue Jays drie homeruns sloegen en zeven punten scoorden in de zes innings die hij op de heuvel stond. De Jays wonnen uiteindelijk met 12-6.

Leading Off

Niet alleen Burnett had deze serie moeite met de potente slagploeg van de Blue Jays. Op dinsdag sloeg het team uit Toronto 13 hits (2 homeruns), op woensdag waren het er elf (2 homeruns) en gisteren werden er nog eens dertien honkslagen geslagen, waaronder maarliefst vijf homeruns. Ook op het werpen van reliever Garcia werden er namelijk nog twee homeruns geslagen. Dat zijn 37 honkslagen en 9 homeruns in drie wedstrijden. We mogen dus wel zeggen dat de slagploeg van de Blue Jays in vorm begint te raken. De grote aanjager daarvan lijkt Edwin Encarnacion te zijn, die in deze serie tegen de Phillies een derde van de homeruns sloeg en er gisteren bovendien twee sloeg. Zijn eerste homerun van de dag was overigens de 200ste uit zijn loopbaan:

Three Strikes:

* De Texas Rangers hebben eindelijk een wedstrijd kunnen winnen van de Colorado Rockies, die de afgelopen weken in blakende vorm staken. Starter Matt Harrison pakte zijn eerste win van het seizoen met 5.1 shutout innings. Harrison stond slechts drie honkslagen toe en in de resterende innings kwamen de Rockies niet verder dan twee honkslagen. Een van de honkslagen kwam wel van de knuppel van Nolan Arenado, die zijn hitting streak verlengde naar 28 wedstrijden. De Rangers scoorden, mede dankzij een solo homerun van Prince Fielder, vijf punten en wonnen met 5-0.

* In zijn tweede start van het seizoen, hij miste veel tijd vanwege een blessure, pakte Hisashi Iwakuma zijn tweede win van het seizoen. Hij hield de slagploeg van de Kansas City Rockies redelijk simpel stil en gooide acht shutout innings, waarin hij zeven keer drie slag gooide en slechts vier honkslagen tegen kreeg. De Mariners hadden aan een RBI-single van Corey Hart voldoende voor een 1-0 overwinning.
* Giancarlo Stanton blijft de bal ongenadig hard slaan en waar Padres’ starter Ian Kennedy de slugger en zijn teamgenoten lang wist tegen te houden (7 innings, 1 run, 12 strikeouts), maar in de elfde inning was het toch echt weer Stanton die de Marlins met zijn elfde homerun van het seizoen naar een 3-1 zege sloeg.

Seventh Inning Stretch

Megatalent George Springer sloeg in de wedstrijd tegen de Detroit Tigers de eerste homerun uit zijn nog jonge loopbaan. En wat voor een?! Een line drive homerun naar het opposite field. Petje af!

And oh.. by the way.. Hij kan ook wel een aardig balletje vangen:

De Yankees hebben besloten het rugnummer van Joe Torre uit de roulatie te nemen. Torre (rugnummer 6) was tussen 1996 en 2007 de manager van de Bronx Bombers. Een periode waarin zij slechts een seizoen de play-offs misten, zes keer de World Series bereikten en vier keer de titel pakten. Later dit seizoen zullen ook voormalig closer Goose Gossage en voormalig pupillen van Joe Torre Paul O’Neill, Tino Martinez en uiteraard Derek Jeter ook geeerd worden. In 2015 zal ook Bernie Williams nog een plaque krijgen in het inmiddels overvolle Monument Park. Als het rugnummer van Derek Jeter (2) aan het eind van dit seizoen ook ‘geretired’ wordt, zal er in de Bronx nooit meer iemand met een rugnummer onder de 10 spelen.

Going Dutch

Jonathan Schoop ging 1-4 met een RBI en een strikeout in de overwinning van zijn Orioles op de Rays (sweep).  Schoop slaat nu .232.

Kenley Jansen gooide een perfecte negende inning met twee strikeouts, maar zag zijn teamgenoten Howell en Wright twee innings later de wedstrijd verliezen. Jansen heeft nu een ERA van 3.12 en gooide al 29 strikeouts in 17.1 innings (15.1 K/9).

Scoresheet

Minnesota Twins (15-18) @ Cleveland Indians (16-19), 4-9
Houston Astros (11-24) @ Detroit Tigers (20-10), 6-2
Philadelphia Phillies (15-18) @ Toronto Blue Jays (18-17), 6-12
Baltimore Orioles (18-14) @ Tampa Bay Rays (15-20), 3-1
Colorado Rockies (22-15) @ Texas Rangers (18-17), 0-5
Chicago Cubs (12-21) @ Chicago White Sox (18-18), 12-5
Kansas City Royals (16-18) @ Seattle Mariners (18-16), 0-1
Miami Marlins (20-15) @ San Diego Padres (15-21), 3-1 na 11 innings
San Francisco Giants (22-13) @ Los Angeles Dodgers (19-17), 3-1 na 10 innings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen