Oud-Engels international opnieuw in verband gebracht met overstap naar MLS

Door

International Champions Cup 2014 - AS Roma v Manchester United

Hij maakte jarenlang furore in de Engelse Premier League, maar de carriére van linksback Ashley Cole zit momenteel in slecht vaarwater. De 33-jarige Engelsman speelt momenteel bij AS Roma, maar weet daar geen goede indruk achter te laten. Afgelopen zomer tekende Cole nog transfervrij bij de ambitieuze Romeinse club, maar in de winterstop lijkt er een einde te komen aan een (ongelukkig) huwelijk tussen Cole en Roma.

Vorige maand werd Ashley Cole al in verband gebracht met een overstap naar de MLS, en zijn situatie is er sindsdien niet op vooruit gegaan. Afgelopen dinsdag verloor AS Roma nog met 1-7 van Bayern München, en werd Cole met een 0-5 ruststand gewisseld door coach Rudi Garcia. Hiermee lijkt Cole dus definitief op een zijspoor te zijn belandt, en laaien de geruchten over een vertrek weer op omtrent de 33-jarige linksback.

http://youtu.be/nHn7R55BJVI

Italiaanse media weten te melden dat Ashley Cole in januari 2015 gaat tekenen bij Orlando City FC. De debutant in de MLS had afgelopen zomer al de Braziliaanse wereldster Kaká gecontracteerd, en lijkt met Ashley Cole haar tweede grote aankoop te gaan doen.

In 1998 begon Cole zijn carriére bij Arsenal F.C. Bij de Londenaren kwam Cole tot ruim 150 wedstrijden. In 2006 maakt Cole de gevoelige overstap naar buurman Chelsea, wat dan net is overgenomen door Roman Abramovic. Bij de Blues weet Cole zich jarenlang als vaste waarde te profileren, en was de linksback onomstreden bij zijn diverse coaches.

Cole
Cole speelde jarenlang samen met o.a. Bergkamp en Henry

Vorig seizoen gaf Chelsea de 33-jarige Cole geen nieuw contract, waardoor de oud-Engels international kon zoeken naar een nieuwe club. Omdat Cole in de tweede speelhelft van vorig seizoen weinig aan spelen toekwam, koste dit hem een plek in de WK-selectie van Engeland. Tevens maakte Cole enkele weken daarna bekent te stoppen als International, en zich te richten op zijn laatste jaren als clubspeler.

Een avontuur bij AS Roma is tot nu toe uiterst ongelukkig, en kwade tongen beweren dat Cole binnenkort alweer mag uitkijken naar een nieuwe club. Mede door zijn forse salaris zou AS Roma niet rouwig zijn als in januari een club uit MLS zich meldt voor Cole, wiens toekomst bij AS Roma nu al lijkt uitgespeeld.

http://youtu.be/etWI8Ig6Mz4

Foto: Getty Images

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen