MLS Weekend Round-up: Columbus verrast Montreal

Door

In een rustig MLS weekeinde met slechts vijf wedstrijden op het programma (als gevolg van WK-kwalificatieduels) heeft Montreal Impact een verrassende nederlaag geleden. De ploeg met het beste record uit de gehele MLS verloor verrassend bij Columbus Crew, dat onderaan de middenmoot in de Eastern Conference bivakkeert. In Ohio werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Philadelphia Union v Columbus CrewOp basis van de statistieken voor aanvang van de wedstrijd zou iedereen zijn of haar geld op een simpele overwinning van Montreal gezet hebben. De ploeg is al het hele seizoen in goede doen en had ook nog eens de laatste drie wedstrijden gewonnen. Columbus daarentegen had van de laatste drie wedstrijden geen enkele gewonnen en had in haar laatste dertig duels niet van een team gewonnen dat hoger dan hen stond op de ranglijst.

Columbus lapte deze cijfers echter vanaf het begin signaal aan haar laars en begon de wedstrijd met de intentie om Montreal onder druk te zetten. De energieke start van de thuisploeg bezorgde Montreal veel moeilijkheden, en leverde al na zes minuten de voorsprong voor de thuisploeg op. Matias Sanchez werd door Dominic Oduro in staat gesteld om van afstand uit te halen. De uithaal van Sanchez werd door Montreal-verdediger Jep Brovsky ongelukkig van richting veranderd, waardoor keeper Troy Perkins kansloos was. Sanchez scoorde hiermee zijn eerste goal in de MLS en bezorgde zijn team de belangrijke voorsprong.

In plaats van in te zakken en de voorsprong te verdedigen was het te prijzen dat Columbus offensief bleef spelen en op zoek ging naar de tweede goal. Deze speelwijze leverde wel enkele gevaarlijke uitbraken van Montreal op, maar de thuisploeg had de regie in handen. In de tweeëntwintigste minuut slaagde Columbus erin de voorsprong te verdubbelen door een goal van Oduro. Eerst troefde de sterspeler van Columbus Collen Warner af, om vervolgens via een knappe individuele actie zichzelf in staat te stellen om de goal te maken.

Er waren na deze goal pas tweeëntwintig minuten gespeeld, maar gek genoeg leek niemand bij Montreal er nog vertrouwen in te hebben dat de wedstrijd hen nog iets zou opleveren. Montreal probeerde met name in de tweede helft nog wel een offensief op gang te brengen, mede door drie aanvallende wissels, maar het liep in deze wedstrijd niet voor Montreal. Ze slaagden er dan ook niet meer in echt gevaarlijk te worden en zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Columbus.

Ondanks het verlies behoudt Montreal de koppositie in de Eastern Conference. De ploeg heeft een punt meer dan nummer twee New York en heeft daarnaast nog drie wedstrijden minder gespeeld. Columbus Crew blijft na de overwinning op plek zeven, maar heeft wel de aansluiting bij de middenmoot weten te vinden.

Vancouver Whitecaps – New England Revolution, 4-3
De meest spectaculaire wedstrijd kwam dit weekend uit Vancouver, waar de thuisploeg na een 0-2 achterstand alsnog wist te winnen. New England kwam door vroege goals van Agudelo en Rowe gemakkelijk op voorsprong, maar een domme rode kaart van Farrell hielp de thuisploeg terug in het zadel. Via Da Silva Sanvezzo, Miller, Harvey en nog eens Miller werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet. Imbongo Boele bracht vervolgens de spanning terug door zes minuten voor tijd de 4-3 aan te tekenen, maar verder kwam New England niet. Farrell zal bedankt worden..

Portland Timbers – FC Dallas, 1-0

D.C. United – Toronto FC, 1-2

Colorado Rapids – San Jose Earthquakes, 1-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen