MLS: Real Salt Lake maakt bizarre comeback in Chicago

Portland Timbers v Real Salt Lake

Real Salt Lake is er gisteren op het nippertje in geslaagd een 2-0 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning. In en tegen Chicago had Salt Lake lang nodig om de ban te breken, maar een opleving in de laatste twintig minuten zorgde ervoor dat Real voor de negende keer op rij ongeslagen bleef.

Chicago Fire, dat dit seizoen nog geen één keer wist te winnen, kende een droomstart. Binnen een half uur had Fire drie grote kansen, waarvan er twee verzilverd werden. Eerst scoorde Mike Magee een knappe rebound, even later stond Anangnoó zo vrij als een vogeltje toen hij met het hoofd de voorsprong verdubbelde.

Na de rust werd Real Salt Lake steeds gevaarlijker, maar dat werd pas in de 72ste minuut zichtbaar op het scorebord. Joao Plata, de grote man van gisteren, draaide knap weg bij zijn tegenstander en maakte vervolgens met rechts de aansluitingstreffer. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd scoorde Saborio zelfs nog de gelijkmaker.

De verslagenheid was groot bij Fire, maar het echte wonder van Salt Lake moest toen nog geschieden. Ver in de blessuretijd, toen Chicago met de rug tegen de muur stond, bleef de bal hangen in het strafschopgebied van Fire. De defensie klungelde en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Plata, die opnieuw genadeloos afrondde.

Dankzij deze wonderlijke ontsnapping staat Real Salt Lake tweede in het westen, Chicago Fire bezet in diezelfde conference  de negende plaats.

Seattle Sounders blijven maar winnen
Ook al zag het er lange tijd niet naar uit, de Seattle Sounders hebben gisteren opnieuw een overwinning geboekt. In de thuiswedstrijd tegen Philadelphia Union sprongen de Sounders onzorgvuldig met de vele kansen om. Alonso miste bijvoorbeeld een penalty, Union-keeper Zac Macmath stopte dus voor de derde keer op rij een strafschop. Zelf wist Philadelphia, dat al ruim twee wedstrijden niet tot scoren kwam, precies één kans te creëren. De afwerking deed Union niet eens zelf: Evans van Seattle kopte een vrije trap van Philly in het eigen doel.

De vroege voorsprong bleek niet genoeg voor de overwinning. Na een uur maakte Obafemi Martins de gelijkmaker voor Seattle, en uiteindelijk kon Union niet eens één punt mee terug nemen naar Philadelphia. Vlak voor tijd maakte Chad Marshall, die sowieso uitblonk, de winnende goal voor de Sounders.

Seattle won gisteren voor de vierde keer op rij en gaat derhalve aan kop in de Western Conference met negentien punten uit negen wedstrijden. Union moet het doen met een achtste plaats in het oosten, het behaalde acht punten in tien wedstrijden.