‘Michael Carter-Williams wint Rookie of the Year Award’

Door

Miami Heat v Philadelphia 76ers

Volgens ESPN wordt Michael Carter-Williams volgende week uitgeroepen tot de beste rookie van het jaar en volgt daarmee Damian Lillard op van de Portland Trail Blazers. MCW werd als elfde gekozen in de 2013 NBA Draft door de Philadelphia 76ers, maakte op 30 oktober zijn debuut tegen de Miami Heat en verbrak direct een record door de meeste steals (negen) te pakken als debuterende rookie.

Vanaf dat moment gaat het snel met de 22-jarige guard. Hij werd liefst vier keer uitgeroepen tot de beste rookie van de maand en de eerste rookie in de geschiedenis van de Sixers met twee triple-doubles in het reguliere seizoen. Ondanks dat de ploeg uit Philadelphia een reeks van 26 nederlagen op een rij noteerde, verkiezen de stemmers Carter-Williams boven mede-rookie Victor Oladipo van de Orlando Magic.

Magic Johnson, Oscar Robertson
Dat het voor Carter-Williams een goed seizoen was, wordt ook duidelijk in de statistieken. Na 70 reguliere wedstrijden is hij maar één van de drie spelers ooit die een gemiddelde van zestien punten, zes rebounds en zes assist weet te halen in een rookie-seizoen. Alleen Magic Johnson en Oscar Robertson gingen hem voor.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Noya 7 jaar ago

    Terecht. Veelzijdige speler in dramatisch team. Al kijk ik liever naar Oladipo.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen