Nets verslaan Raptors in zenuwslopende game 7

Miami Heat v Brooklyn Nets

De Brooklyn Nets hebben zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van de NBA play-offs. In de allesbeslissende game 7 werden de Toronto Rapters na een zenuwslopende wedstrijd opzij gezet: 104-103. De thuisspelende Raptors kregen in de laatste seconden van de wedstrijd nog een kans om de wedstrijd en series te winnen. Paul Pierce verstoorde echter het feestje van de Raptors door de lay-up van Kyle Lowry te blokken.

De Nets hadden in het kolkende Air Canada Center vrijwel de hele wedstrijd het heft in handen. Aan de hand van vooral Joe Johnson hield Brooklyn vakkundig iedere run van de thuisploeg tegen. Pas in de laatste minuut kregen de Raptors de kans om op voorsprong te komen. Een aantal gemiste vrije worpen van Brooklyn-guard Deron Williams en een steal van Toronto-forward Terrence Ross zorgden ervoor dat Lowry met nog minder dan tien seconden op de klok de kans kreeg om Toronto naar de volgende ronde te sturen. ‘

Dat mislukte echter.

Joe Johnson werd topscorer voor de Brooklyn Nets, die het in de volgende ronde opnemen tegen de Miami Heat (waarvan ze alle wedstrijden wonnen dit seizoen). De shooting guard was goed voor 26 punten. Ook reserve Marcus Thornton had een belangrijk aandeel in de zege door zeventien punten bij elkaar te schieten. Kyle Lowry werd topscorer voor de verliezende partij. De hardwerkende point guard tekende voor 28 punten.

The Paint:

Het zit Toronto niet mee.

DeMar DeRozan had een griepje, maar dat weerhield hem er niet van het derde kwart in stijl te beëindigen.

Hoe dicht zat het bij elkaar deze series? Heel dicht.