NBA Lockout: Europa nu serieuze optie voor Durant

Door

Steeds meer spelers verlaten de wachtkamer van de NBA. Waarschijnlijk duurt het nog maanden voordat er een nieuwe collective barganing agreement is. Daarom kiezen meer en meer basketballers voor een avontuur buiten de Verenigde Staten. Nu lijkt ook Kevin Durant serieus de overstap naar Europa te gaan maken.

Volgens ESPN is de topscorer van de league in gesprek met het Duitse BBC Bayreuth; de club waar Marco van den Berg werkt als hoofdtrainer. De general manager van dit team is al in jubelstemming, want Uli Eichbaum beweert dat de 23-jarige speler van de Oklahoma City Thunder al bijna zover is zijn krabbel te zetten onder een contract.

Durant’s zaakwaarnemer zegt dat de vork echter anders in de steel zit en meldt dat de twee partijen inderdaad met elkaar aan het praten zijn, maar dat er van het uitwerken van de laatste details zeker nog geen sprake is. Daar komt bij dat er meer kapers op de kust zijn. Zo zouden ook het Spaanse Valencia en Maccabi Tel Aviv uit Israël Durant tijdelijk willen inlijven.

Wel ziet het er naar uit dat de Amerikaanse topschutter echt de plas over gaat steken om daar te basketballen en in een paar maanden tijd dikke euro’s te pakken. Recentelijk verklaarde hij nog tegenover Yahoo Sports voor het hek te staan om inderdaad overseas te gaan spelen en dat hij op het punt stond er overheen te springen.

Tot nu toe wist Durant zich te vermaken met de nodige oefenduels, wedstrijden voor het goede doel en zelfs met potjes flag football. Maar het wordt tijd weer eens serieus te gaan b-ballen. Nadat de spelers het voorstel van de NBA en de clubbazen weigerden te accepteren en de spelers de bond voor de rechter dagen, is Europa een serieuzere optie geworden voor de puntenleider van de Thunder.

Foto: commons.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen