Spurs verslaan Mavs overtuigend in Game 7

BannerPlayoffs

Dat lieten ze zich geen twee keer gebeuren. Verloren de San Antonio Spurs vorig jaar in de NBA Finals in zeven games van de Miami Heat, dit jaar was de ploeg van coach Gregg Popovich in de eerste ronde na zeven wedstrijden te sterk voor de Dallas Maverics die sterker bleken dan gedacht. In de laatste beslissende wedstrijd lieten de Spurs er geen twijfel meer over bestaan. In San Antonio werd het een heuse blow-out: 119-96.

Hoewel de Mavericks in de afgelopen zes wedstrijden zich regelmatig hebben doen gelden was het in Game 7 vanaf de eerste minuut duidelijk. De Spurs zouden het team uit Dallas, de nummer acht uit de reguliere competitie en de kampioen uit 2011, geen moment in de wedstrijd laten komen. De grote drie van San Antonio: Duncan, Parker en Ginobili, waren ieder in topvorm en zorgde voor een 68-46 tussenstand bij rust. Toen al een onoverkomelijk verschil, met name te danken aan het enorme schotpercentage van de Spurs, 68 procent.

Shotchart_1399271448553

In de tweede helft drongen de Mavs, onder leiding van Devin Harris, nog heel even aan, waardoor het verschil werd teruggebracht tot veertien, maar binnen no-time stonden de Spurs weer op een veilig 20+ punten. Zo kon coach Pop zijn sterspelers een groot deel van het vierde kwart de nodige rust gunnen.

Tweede ronde
San Antonio kan zich op gaan maken voor de Portland Trail Blazers in de tweede ronde. Rip City versloeg de Houston Rockets in zes wedstrijden, met dank aan een game-winner van Damian Lillard. De eerste wedstrijd in deze series wordt dinsdagavond (lokale tijd) gespeeld in San Antonio.