NBA Playoffs Update #16 – Cavs gaan door, Rockets domineren

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CAVS DOOR DANKZIJ BIJZONDERE LEBRON

DE HEADLINES

Een comeback van de Pacers leek de mijlpaalwedstrijd van LeBron James te verpesten. The King kwam voor het eerst oog in oog te staan met een game 7 in de eerste ronde. Het was dus al niet zomaar een wedstrijd voor James, hij had ook de kans om het record van meeste steals in de playoffs in totaal te breken. Dat deed hij. James haalde Scottie Pippen in op de All-Time steals leader in the NBA play-offs te worden. Zijn vier steals brachten LBJ nu op een totaal van 399; vier meer dan Pippen.

James moest wel echt alles uit de kast halen om te winnen. In zijn 43 minuten maakte hij 45 punten. Daarmee zette hij zichzelf opnieuw in de top vijf van meeste punten in een game 7. Daarnaast is hij de eerste speler sinds Paul Pierce in 2008 die 26 punten maakte in de eerste helft van een game 7.

Victor Oladipo speelde ook een goede wedstrijd met 30 punten, 12 rebounds, 6 assists en 3 steals. Dat was echter niet genoeg om te winnen. De Pacers stonden bijna de gehele wedstrijd achter. In het derde kwart kwamen ze op voorsprong maar dat duurde niet lang. De Cavaliers gaan door naar de tweede ronde terwijl de Pacers naar huis moeten. De uitslag was 101-105.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De volgende wedstrijd van de Cavs staat al voor dinsdag op het programma. Ze spelen dan tegen de Raptors om 02:00 Nederlandse tijd (van dinsdag naar woensdag nacht). Hoeveel effect de strijd tussen de Cavs en de Pacers heeft gehad op de energie van het team uit Cleveland valt te bezien. Toronto heeft twee dagen langer rust gehad.

JAMES HARDEN GEWELDIG IN GAME ONE

Utah Jazz haalde op een knappe manier de tweede ronde van de play-offs door Oklahoma City Thunder te verslaan. In de eerste wedstrijd tegen de Rockets zag de Jazz er niet indrukwekkend uit. Dankzij de 4-1 overwinning van Houston op Minnesota hadden de Rockets veel langer rust gekregen dan Jazz. Dat was goed te zien. Nadat James Harden z’n team op voorsprong zette door drie vrije worpen te maken kwam de Jazz niet meer op voorsprong. De ploeg liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Een iets betere tweede helft van Utah was bij lange na niet genoeg om van het machtig spelende Houston te winnen. The Beard speelde een geweldige wedstrijd met 41 punten. Hij voegde daar ook nog eens 8 rebounds en 7 assists aan toe. Donovan Mitchell speelde daarentegen geen goede wedstrijd. Hij had wel 21 punten, maar schoot slechts 1 uit 7 van achter de driepuntlijn. De Rockets domineerden de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 96-110.

UP NEXT

Game 4 staat gepland van woensdag naar donderdag nacht om 02:00 ’s nachts. Utah Jazz moet een plan gaan bedenken om Harden af te stoppen. Als dat niet lukt dan zou deze serie wel eens heel gauw voorbij kunnen zijn.

Coverfoto: Keith Allison/FLICKR