Fresno State onderuit tegen San Jose State

Door

Fresno State v San Jose StateFresno State had voor het eerst in haar historie de kans om een BCS bowl te mogen spelen, maar vergooide die kans in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Na een ronduit spectaculaire eerste helft stond Fresno State maar één punt achter, 42-41, maar in de tweede helft liep San Jose State langzaam uit. Fresno State verloor de wedstrijd met 62-52 en daarmee gelijk haar ongeslagen status en de hoop om met een BCS bowl het seizoen in stijl af te sluiten.

Ongekende eerste helft

Liefhebbers van een goede verdediging hebben niets gemist aan de eerste helft. Voor beide ploegen was het prijsschieten. De teams waren samen goed voor niet minder dan 1006 aanvallende yards in de eerste helft. Het twaalf jaar oude record voor een complete wedstrijd, 1640 yards, leek in gevaar.

Ook qua touchdowns was het een ongekend feest. Derek Carr van Fresno State en David Fales van San Jose State waren beiden goed voor niet minder dan zes touchdown passes. Twaalf in één helft dus. Het kon bijna niet anders, of het 23 jaar oude record touchdown passes in een hele wedstrijd, veertien, zou gebroken worden.

Een perfecte pass van David Fales (San Jose State)
Een perfecte pass van David Fales (San Jose State)

Tamme tweede helft

De tweede helft was echter een heel ander verhaal. Fresno State viel aanvallend bijna volledig stil en San Jose State kon slechts met moeite uitlopen. Samen waren de teams in de tweede helft goed voor een bescheiden 376 yards en opvallend genoeg geen enkele touchdown pass. Vooral door de onmacht van Fresno State in de tweede helft ging de wedstrijd die de geschiedenisboeken in leek te gaan uit als een nachtkaars.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen