LSU ontsnapt ternauwernood tegen Arkansas

Arkansas v LSUWat een eenvoudig slot van het reguliere seizoen moest worden voor [15] LSU tegen Arkansas, dat nog geen wedstrijd in de SEC had gewonnen, werd een ware kraker. Nadat LSU quarterback Zach Mettenberger met een blessure naar de kant moest was het invaller Anthony Jennings die de meubelen moest redden. Hij slaagde hier wonderwel in, waardoor LSU de wedstrijd wist te winnen met 31-27.

Blessure Mettenberger

De laatste thuiswedstrijd van LSU quarterback Zach Mettenberger had een feestje moeten worden, maar zeker voor hemzelf pakte het allemaal anders uit. Geen enkel moment wist de gelauwerde senior zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Met 156 yards, geen enkele touchdown pass en een interception was het zeker niet de beste wedstrijd van zijn carrière. Het slot was zelfs helemaal triest. Tijdens het gooien van een pass aan het begin van het vierde kwart werd hij hard getackeld op zijn al zwakke linker been. Direct was duidelijk dat doorspelen geen optie was. Mettenberger moest de rest van de wedstrijd toekijken op krukken.

arkansas3

Na een sterk eerste kwart van LSU ging het initiatief al snel naar Arkansas. Een 14-7 achterstand werd omgebogen in een 27-21 voorsprong voor de Razorbacks aan het einde van het derde kwart. Het was de running game van LSU die de schade nog enigszins kon beperken. Met name runningback Jeremy Hill had hierin een belangrijke bijdrage met een 52 yard running touchdown uit het boekje.

arkansas2

De aanval van LSU had het moeizaam en met een achterstand op het bord en de startende quarterback aan de zijlijn leek een upset in de maak. De één zijn dood is echter de ander zijn brood. Freshman Anthony Jennings die Mettenberger kwam vervangen liet namelijk direct zien klaar te zijn om de plek van zijn voorganger op te vullen. Met 75 yards in slechts vier completions, waaronder een touchdown pass, voorkwam hij eigenhandig een blamage voor LSU. Hoewel de echte prijzen dit seizoen buiten bereik blijven voor de Tigers is nu wel duidelijk dat er hoop is voor de toekomst.

Oh ja, het resultaat van de pass waarbij Mettenberger geblesseerd raakte? Een ronduit spectaculaire catch van Jarvis Landry over een verdediger heen.