Jokic wint voor Nuggets, Heat in playoff race

Door


MAANDAG 18 MAART


DENVER PAKT PLAYOFF PLEK

De Denver Nuggets hebben vannacht een plek in de playoffs veilig gesteld. Voor het eerst sinds 2012-2013 zijn ze er in het naseizoen bij. Dankzij de 114-105 winst uit bij de Boston Celtics kunnen ze de playoffs niet meer missen. De Nuggets staan nu op gelijke hoogte met de Warriors als het gaat om de eerste plek.
Zoals wel vaker dit seizoen was het Nikola Jokic die de wedstrijd bepaalde. Hij was goed voor 21 punten, 13 rebounds en 7 assists. Hij deed het niet alleen, want maar liefst zeven spelers haalden de dubbele cijfers. Will Barton was goed voor 20 punten.
De Boston Celtics beleven een wisselvallend seizoen. De ene wedstrijd (GSW uit) spelen ze de sterren van de hemel, waar in een andere wedstrijd kansloos word verloren (Bulls uit). Daarmee is meteen het probleem van dit seizoen besproken: wisselvalligheid. Met nog 11 wedstrijden te spelen staan ze vijfde in de eastern conference, op een wedstrijd achter de Oladipo-loze Pacers. Ze moeten Indiana inhalen om home-court advantage te krijgen. Gunstig voor de Celtics is dat ze het nog in eigen hand hebben: ze spelen namelijk nog twee keer tegen de Pacers.
De 30 punten van Kyrie Irving, en de 20 van Al Horford waren niet genoeg om de winst te pakken.

HEAT BLIJFT IN PLAYOFF RACE

Nu we meer en meer aan het eind van het seizoen uitkomen word elke wedstrijd steeds belangrijker. Ook voor de Miami Heat, die nog volop in de race zijn voor een plek in de playoffs.

Daarom was het enorm belangrijk om de lastige hordes goed te nemen. Dit deden ze goed in de uitwedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder. Na 48 minuten op de klok stond het 116-107 in het voordeel van de Heat.

Het verschil in de wedstrijd was het aantal punten dat vanaf de bank gescoord werd. Miami had er 67 tegenover maar 10 punten vanaf de bank van de Thunder. Zo had het trio Wade, Dragic, Johnson gezamenlijk maar liefst 65 punten. Dragic was ook goed voor 11 assists. Ook Kelly Olynyk was goed op dreef met 18 punten en 9 rebounds.

Bij de Thunder was Russel Westbrook er niet bij omdat hij geschorst was nadat hij zijn 16e techincal foul had gekregen in de wedstrijd tegen de Warriors. Hierdoor startte Dennis Schroder in zijn plaats. Hij deed het goed met 20 punten en 6 assists. Toch was het Paul George(31-9-5) samen met Jerami Grant(27-10) die het best presteerden voor de Thunder. Steven Adams was goed voor 10 punten en 12 rebounds.

OVERIGE UITSLAGEN

Detroit Pistons – Cleveland Calaviers 119 – 126

Utah Jazz – Washington Wizards 116 – 95

New York Knicks – Toronto Raptors 92 – 128

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 105 – 111

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 129 – 125 (OT)

Chicago Bulls – Phoenix Suns 116 – 101

Indiana Pacers – Portland Trailblazers 98 – 106

 

(Cover Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen