Ook Flyers kunnen Capitals niet afstoppen

Zowel de Philadelphia Flyers als de Washington Capitals zijn bezig aan een uitstekende seizoensstart. Waar de Flyers slechts een van hun eerste vijf wedstrijden hadden verloren (en dat was zelfs na verlenging), waren de Capitals na even zoveel wedstrijd nog steeds ongeslagen. Hun ontmoeting van donderdagavond was dan ook meteen een topper in dit nog prille seizoen.

De wedstrijd in het Wells Fargo Center in Philadelphia ging gelijk op en de thuisploeg kwam laat in de eerste periode pas op voorsprong. Pas na ongeveer een kwartier was het namelijk Claude Giroux die de ban wist te breken.

Toch waren het de Capitals die met een voorsprong voor de eerste keer de kleedkamers opzochten. In de laatste anderhalve minuut werd de achterstand toch nog omgebogen naar een 1-2 voorsprong via goals van Mathieu Perreault en Alex Ovechkin
En deze laatste goal was belangrijk voor de Rus, want er was binnen de selectie van Washington eigenlijk maar één speler die met zijn prestaties wat achterbleef op de successen van de ploeg. Uitgerekend sterspeler Ovechkin had zijn ritme deze jaargang nog niet echt weten te vinden met slechts één goal in de eerste wedstrijden. De Flyers, een team waartegen hij in het verleden al regelmatig succesvol was, was dus de uitgelezen opponent om hier iets aan te doen.

Ovechkin groeide donderdag uiteindelijk ook uit tot de uitblinker van de wedstrijd. Na een doelpuntloze tweede periode besliste de Capitals vroeg in het derde bedrijf de wedstrijd met drie goals binnen ruim twee minuten en de aanvoerder nam hierbij de 1-4 voor zijn rekening. De overige twee goals van de bezoekers werden gemaakt door Roman Hamrlik en Joel Ward. De 2-5 van Sean Couturier vijftien seconden voor het einde van de wedstrijd was slechts van belang voor de statistieken.

Ovechkin was na afloop verguld dat hij dit jaar eindelijk echt van waarde was geweest voor zijn ploeg: „Het is altijd fijn om twee keer te scoren. De afgelopen wedstrijden heb ik ook wel mijn kansen gehad, maar toen ging de puck er steeds niet in. Dat lukte vandaag eindelijk wel en daar ben ik dan ook bijzonder blij mee.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Philadelphia Flyers en de Washington Capitals: