Koivu krijgt warm onthaal bij terugkeer in Montreal

Door

De Finse center Saku Koivu kreeg zaterdagnacht een warm onthaal in het Bell Centre in Montreal. De Fin die 13 seizoenen lang de kleuren van de Montreal Canadiens vertegenwoordigde kwam met zijn nieuwe team de Anaheim Ducks op bezoek in Montreal.

In 9 van de 13 seizoenen was Koivu de aanvoerder van de Canadiens. In zijn periode bij Montrael werd bij de Fin kanker geconstateerd en hij moest meerdere behandelingen ondergaan om te genezen. Al na 7 maanden stond de Fin echter weer op het ijs voor de Canadiens.

Op 9 april 2002 beleefde Saku Koivu, de publiekslieveling in Montreal, een emotionele terugkeer op het ijs het Bell Centre in Montreal. Een minuten lange staande ovatie voor de van kanker genezen Koivu gaf een ieder kippenvel. Vannacht werd niet alleen een ovatie gegeven voor de overlevingsdrang van Koivu maar ook van zijn fenomele hockeykwaliteiten. Hij speelde vele seizoenen fantastisch voor de Canadiens en was een echte leider.

,,Het is een hele speciale en unieke band tussen mij en de fans en mensen van de Montreal Canadiens. Ik waardeer het zeer dat de mensen mij hier zo warm onthalen,” klonk een zichtbaar geemotioneerde Koivu. ,,Het gevoel wat de mensen mij hier gegeven hebben zal ik nooit vergeten, ik wil iedereen heel erg bedanken voor de mooie periode die ik hier heb beleefd en het fijne onthaal,” voegde de Fin eraan toe.

Koivu verliet zaterdagavond als winnaar het toneel. Zijn Ducks versloegen met 4-3 de Canadiens.

Zie hieronder de samenvatting van het duel tussen de Ducks en de Canadiens.

Foto: media.canada.com

Ook leuk om te lezen