Heat beëindigen slechte serie met zege op Raptors

Ondanks het missen van Dwyane Wade en Chris Bosh hebben de mannen uit Miami eindelijk weer een overwinning te pakken. Na vier nederlagen op rij waren ze zaterdagavond in eigen huis te sterk voor de Toronto Raptors met 120-103.

Mike Miller was een goede vervanger voor Wade met 32 punten. Dit waren de eerste punten die hij voor de Heat maakte en vanzelfsprekend was Miller was dan ook erg tevreden: ,,Het liep wel lekker voor me. Dat is duidelijk erg leuk. Ik heb veel schoten in mijn leven genomen en zelfvertrouwen zal nooit het probleem zijn.”

Na het eerste kwart hadden de Heat al een flinke voorsprong genomen met een stand van 32-17. De Heat zouden daarna geen moment meer in de problemen komen. Lebron James, de enige overgebleven speler van het sterren trio, was goed op dreef met 38 punten en 11 rebounds.

Voor de Raptors deden DeMar DeRozan en Andrea Bargnani nog wat terug met 30 en 28 punten. Het probleem was de verdediging volgens, shooting guard, DeRozan: ,,In de eerste helft gaven we volledig open driepunters weg. Dat was de doodslag, zij kwamen daarmee in een goed ritme.”

James was tevreden met de bijdrage van het hele team: ,,We wisten dat we een bijdrage nodig hadden van het hele team. Het kon niet alleen van mij komen. Het was super om te zien hoe Mike Miller zich weer relevant maakte in de NBA.”

Miller zorgde in het tweede kwart voor een historische bijdrage. Miller maakte 8 van zijn 12 schoten waaronder 5 van 8 driepunters. Het was het een na beste kwart dat een speler ooit heeft gehad in de geschiedenis van de Heat.

Voor het team uit Canada was het het de zevende nederlaag op rij. Maandag ontvangt het team de Memphis Grizzlies. Met 13 keer winst en 31 keer verlies staat het team dertiende in het oosten en heeft het weinig hoop op plaatsing voor de play-offs.

De Heat pakten eindelijk weer een overwinning en hopen Dwyane Wade (migraine aanval) en Cris Bosh (enkel blessure) snel weer terug te hebben. Het team van coach Erik Spoelstra heeft tot donderdag rust. Dan gaan ze op bezoek bij de New York Knicks. Vooralsnog blijven de Heat tweede in het oosten, maar zowel de Chicago Bulls als de Orlando Magic zitten op hun hielen.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Heat en de Raptors.