Flyers verslaan Blackhawks overtuigend

Door

De Philadelphia Flyers hebben zondagmiddag de Chicago Blackhawks overtuigend verslagen. In een herhaling van het duel om de Stanley Cup van afgelopen seizoen bleken de bezoekers uit Philly veel sterker: 4-1. Jeff Carter was de gevierde man bij de Flyers met twee goals en een assist.

Door de zege blijven de Flyers de beste de ploeg in de NHL met 69 punten. Van de laatste elf wedstrijden wisten ze er negen te winnen.

Voor de thuisploeg was het de eerste nederlaag in reguliere speeltijd sinds 5 januari.

,,Het lijkt me logisch dat dit een heerlijke overwinning voor ons is,” sprak uitblinker Carter na afloop. ,,We weten allemaal hoe het vorige seizoen voor ons is afgelopen. Vooraf is er niks bijzonders gezegd over deze wedstrijd. Dat was ook niet nodig, iedereen realiseerde zich hoe belangrijk deze wedstrijd was.”

Vorig jaar versloegen de Blackhawks de Flyers met 4-2 in de best-of-seven strijd om de Stanley Cup.

Zijn trainer, Peter Laviolette, was het eens met zijn pupil. ,,Ik ben heel erg blij met deze overwinning en dat we hierdoor nog steeds bovenaan staan de in NHL. Bij mij gaat nooit om terugkijken, want ik kijk altijd vooruit. Vandaag speelden we tegen echt een heel goed team in een vijandige omgeving. Dan is het altijd lekker om met twee punten het gebouw te verlaten.”

Zie hieronder de samenvatting van het duel tussen de Flyers en de Blackhawks.

Foto: stanleycupplayoffs2008.com

Ook leuk om te lezen