Griffin explodeert tegen Pacers met 47 punten

Door

Blake Griffin is op dit moment niet te stoppen met zijn Los Angeles Clippers. De ploeg van coach Vinny del Negro versloegen maandagavond in het eigen Staples Center met 114-107. Het betekende voor de Clippers de vijfde thuisoverwinning op rij en dat is voor het eerst sinds 2 november 2006 dat de ploeg uit Los Angeles zo’n serie weet neer te zetten.

De grote man was (natuurlijk) Blake Griffin. Had hij het in het duel tegen de Lakers van zondag nog wat rustig aan gedaan met ‘slechts’ 18 punten, maandagavond explodeerde de rookie. Griffin scoorde 47 punten en dat betekende gelijk een nieuw persoonlijk record.

,,Het is wel lekker om zoiets neer te zetten, want ik hoor de laatste tijd alleen maar dat ik die rookie ben die kan dunken,” vertelde Griffin na de wedstrijd. ,,Mensen twijfelen aan mijn andere kwaliteiten en dat raakt je wel als basketbalspeler. Daarom is het mooi om te laten zien dat ik ook wat anders kan.”

Griffin scoorde op alle mogelijke manieren maandagavond en pakte ook nog eens veertien rebounds. Dit betekende voor de power forward dat hij voor de 27e keer op rij een ‘double-double’ wist te noteren. In totaal heeft de rookie er dit seizoen 33 genoteerd.

,,Hij was subliem vandaag,” stelde teamgenoot Baron Davis na de wedstrijd. ,,Hij bleek niet te stoppen vandaag. Het enige wat wij deden was hem de bal geven en dan verzorgde hij de rest.”

De Clippers nemen het woensdagavond wederom in een thuiswedstrijd op tegen de Minnesota Timberwolves, terwijl de Pacers, waar Danny Granger goed was voor 33 punten, woensdag op bezoek gaan bij de Golden State Warriors.

De samenvatting van het duel tussen de Pacers en de Clippers zie je hieronder.

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen