A’s verdedigend nog sterker dankzij versterkte bullpen

Door

De Oakland Athletics kregen vorig seizoen al de minste punten tegen van alle teams in de American League. Dit werd toen vooral toegeschreven aan de kracht van de jonge starting rotation met daarin onder andere Brett Anderson, Trevor Cahill en Gio Gonzalez. Bovendien hadden zij de beschikking over de iets meer ervaren Dallas Braden, die in een wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays een perfect game gooide.

Deze starting rotation bleef intact en Rich Harden keerde terug op het oude nest om de rotation van de nodige ervaring te voorzien. De bullpen bestond vorig jaar al uit talentvolle werpers als Craig Breslow, Brad Ziegler, Michael Wuertz en Jerry Blevins en werd aangevoerd door de 2009 American League Rookie of the Year Andrew Bailey. Bailey brak in 2009 door als closer en pakte in twee seizoenen al 51 saves en werd bovendien al twee keer All-Star.

Om de bullpen nog sterker te maken, trokken de Athletics de afgelopen dagen twee toprelievers aan: Grant Balfour en Brian Fuentes. De Australiër Balfour was in 2008 een van de beste relievers in de Majors, maar 2009 was een minder jaar voor Balfour. Vorig seizoen kwam Balfour sterk terug met een ERA van 2.28 in 55 innings. Hij zal waarschijnlijk de taak op zich nemen om in de 8e inning een brug te vormen tussen de starters en closer Andrew Bailey.

Fuentes is voormalig closer van de Rockies en de Angels en werd halverwege het afgelopen seizoen door de Angels in een trade naar de Twins gestuurd. In Minnesota fungeerde hij voornamelijk als setup man. Een rol die ook in Oakland voor hem lijkt weggelegd. Met Fuentes voegen de A’s niet alleen een ervaren setup man toe, maar hij kan ook als closer fungeren op dagen dat Bailey niet kan gooien vanwege vermoeidheid of een blessure.

Met deze versterkingen ziet de pitching van de Athletics er opnieuw erg sterk uit, maar het probleem was vooral het scoren van punten. In een poging dat probleem op te lossen trokken de A’s onder andere Hideki Matsui, Josh Willingham en David DeJesus aan.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen