Penguins zet zegereeks voort

Door

De Pittsburgh Penguins zijn op dit momet niet te stoppen in de NHL. Maandagavond versloeg het team van coach Dan Blysma in de New Jersey Devils met 2-1.

Het betekende voor de Stanley Cup winnaars van 2009 alweer de tiende overwinning op rij en dat is nu de twee na langste overwinningreeks uit de geschiedenis van de Penguins.

De grote man bij de lijstaanvoerder van de Atlantic Division is Sidney Crosby. Hij scoorde én gaf een assist maandagavond en dit betekent dat hij dit seizoen zijn totaal brengt op 24 doelpunten en evenveel assists. Daarmee is hij de onbetwiste leider in de NHL op dit moment.

Voor de Devils betekende het de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. Op dit moment laten zij alleen nog de New York Islanders onder zich op de ranglijst van de Atlantic Division. Dat is duidelijk niet de plek waar zij zich thuis voelen, aangezien de Devils drie keer het kampioenschap pakte in deze afdeling in de afgelopen vier jaar. ,,We moeten gewoon weer gaan winnen,” legt Devils-coach John MacLean simpel uit. ,,We weten waar we nu staan en daarom moeten we gewoon weer zorgen dat we zeges gaan boeken. Eerst eentje, dan nog een en vanuit daar kunnen we dan weer verder gaan bouwen.”

Ook leuk om te lezen