Gleason verlengt contract bij Hurricanes

Door

Het gaat dit seizoen niet goed met de Carolina Hurricanes. De ploeg die in 2006 nog de Stanley Cup overwinning mocht vieren staat onderaan in de Eastern Conference en diverse spelers worden in verband gebracht met een vertrek. Tim Gleason zal voorlopig in elk geval niet vertrekken. De verdediger verlengde zijn contract met 4 seizoenen.

Gleason zal in de vier seizoenen na het lopende seizoen in totaal 16 miljoen dollar gaan verdienen. De verdediger werd de afgelopen tijd in verband gebracht met zowel de Ottawa Senators, de Philadelphia Flyers en de Calgary Flames.

De verdediging van Carolina krijgt gemiddeld 3,04 doelpunten per wedstrijd tegen en houdt daarmee alleen Columbus (3,22) en Tampa Bay (3,38) achter zich. Gleason is echter een positieve uitzondering. De 29-jarige verdediger heeft van alle verdedigers in zijn team het meeste aantal hits (87), de hoogste plus-minus rating (+2) en de meeste totale speeltijd (1063 minuten) en speelde in alle wedstrijden van de Hurricanes mee dit seizoen.

“We bedanken Tim dat hij langer bij onze ploeg wil blijven”, zo zei GM Jim Rutherford over de contractverlenging. “Hij is een van onze belangrijkste spelers, iemand die karakter en leiderschap meeneemt naar de kleedkamer.”

Carolina lijkt voor dit seizoen in elk geval kansloos om de play-offs nog te gaan halen. Met een achterstand van 10 punten op de New Jersey Devils, die op de veilige 8ste plaats staan, en al drie wedstrijden meer gespeeld als diezelfde Devils lijkt het behalen van de play-offs een utopie.

Enkele namen die nog altijd in verband gebracht worden met een vertrek uit Carolina zijn Chad LaRose, Jussi Jokinen en Tuomo Ruutu.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen