Heat, Allen openen tegen Celtics; Davis debuteert tegen Spurs

Door

Het vooruitkijken kan dan eindelijk beginnen. De NBA-finale en de draft zijn voorbij, als ook de free agency -z0 goed als, buiten de Dwight Howard Sweepstakes-. Nog iets meer dan drie maanden en dan gaat het reguliere seizoen weer van start en het schema voor alle 1230 wedstrijden van het seizoen 2012-2013 is bekend. Miami Heat opent op dinsdag 30 oktober tegen Boston Celtics, een mooie binnenkomer voor Celts-‘verrader’ Ray Allen. Het duel is echter in Miami, de eerste wedstrijd in Boston staat pas op 27 januari op het programma.

Kevin Garnett en Paul Pierce zullen moeten toezien hoe LeBron James zijn eerste ring zal ontvangen en de Heat de kampioensbanner omhoog zullen hijsen tijdens een ceremonie. Pijnlijk.

Tevens zullen de volledige nieuwe Dallas Mavericks het opnemen tegen Kobe Bryant en Steve Nash. In Los Angeles. Eerder op de avond staan Washington Wizards en Cleveland Cavaliers, met de top vier picks van de afgelopen draft Bradley Beal en Dion Waiters alsmede de rookie van het jaar van afgelopen seizoen Kyrie Irving, tegenover elkaar. Toppick Anthony Davis maakte een dag later, op woensdag 31 oktober, zijn debuut in de NBA in een thuisduel van de Hornets tegen San Antonio Spurs.

Verliezend NBA-finalist Oklahoma City Thunder komt in oktober nog niet in actie. Op de eerste dag van november spelen Kevin Durant en co hun eerste wedstrijd op bezoek in San Antonio, een rematch van de Western Conference-finale van de afgelopen play-offs toen de Spurs met 4-2 opzij werden gezet. Dezelfde dag maken de Nets voor het eerst hun opwachting in Brooklyn, als ze aantreden tegen -nu nog- grote broer de New York Knicks.

Het programma tijdens eerste kerstdag is niet zo spectaculair als afgelopen seizoen, maar toen was het ook meteen de opener na die verschrikkelijke lockout. De Brooklyn Nets, die voor het eerst in de clubhistorie een duel op eerst kerstdag spelen, nemen het thuis op tegen Boston Celtics, terwijl de New York Knicks op bezoek gaan bij de Lakers in Los Angeles. Daarna ontvangen de Heat in Miami de concurrenten van de Thunder uit Oklahoma City. Het is de eerste rematch van de NBA-finale. Jeremy Lin en de Houston Rockets gaan vervolgens op bezoek bij de Chicago Bulls en Denver Nuggets sluiten de dag af met een duel tegen de Los Angeles Clippers.

Ook leuk om te lezen