Bynum maakt rentree op training Lakers

Door

Goed nieuws voor de Los Angeles Lakers. Center Andrew Bynum trainde maandag voor het eerste weer volledig mee met het team na zijn knieoperatie deze zomer.

Na afloop van de training vertelde Bynum aan de aanwezige verslaggevers dat hij geen last had tijdens zijn rentree op het trainingsveld. ,,Ik voelde helemaal niks, zelfs geen lichte reactie, dus daar ben ik blij mee.”

De vraag is nu natuurlijk wanneer hij denkt terug te kunnen keren tijdens wedstrijden. ,,Binnen een maand wil ik weer spelen. Voor die tijd wil ik zoveel mogelijk trainen om zo sterk en fit mogelijk weer bij de wedstrijden te kunnen verschijnen.”

Bynum raakte vorig jaar tijdens het normale seizoen geblesseerd aan zijn knie, maar besloot zijn operatie uit te stellen tot na de play-offs. Met succes, want de Lakers pakte, mede dankzij Bynum die alle wedstrijden speelde, voor het tweede seizoen achter elkaar de NBA-titel. Overigens werd zijn operatie nog langer uitgesteld, aangezien de center, met toestemming van de Lakers, een bezoek wilde brengen aan het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Coach Phil Jackson is blij met de rentree van Bynum. ,,Hij neemt aan alle onderdelen van de training weer deel, dus dat is een goed teken. Hij vraagt zelfs om extra oefeningen om zodoende zijn conditie te verbeteren. Als hij zo doorgaat gaan we weer rekening houden met hem richting de wedstrijden, maar wanneer dat is durf ook ik nog niet te zeggen.”

Ook leuk om te lezen