Giants winnen eerste wedstrijd World Series

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game One

De San Francisco Giants hebben de eerste wedstrijd van de World Series gewonnen. In Missouri werden de Kansas City Royals met 7-1 verslagen. Startende werper Madison Bumgarner en outfielder Hunter Pence speelden een belangrijke rol voor de Giants.

De bezoekers scoorden al in de eerste inning drie runs op het gooien van James Shields. Big Game James deed zijn bijnaam geen eer aan en werd al na drie innings van de heuvel gehaald. Hij kreeg vijf runs tegen en stelde daar maar een strikeout tegenover.

Relief pitcher Danny Duffy zou vervolgens de andere twee runs tegen krijgen en gooide net als Shields drie innings. Vanwege de grote achterstand kwamen de drie grote heren uit de bullpen (Kelvin Herrera, Wade Davis en Greg Holland) niet in actie.

Dominante Bumgarner
Madison Bumgarner speelde opnieuw geweldig. De 25-jarige ace van de Giants, die in zijn derde World Series speelt, gaf slechts drie honkslagen en één run op in zeven sterke innings met vijf strikeouts.

Pence & Sandoval
Hunter Pence en Pablo Sandoval waren in aanvallend opzicht belangrijk voor San Francisco. Pence opende de score met een two-run homer en Kung Fu Panda sloeg een RBI-single. Aangewezen slagman Michael Morse, tweede honkman Joe Panik en outfielder Gregor Blanco waren verantwoordelijk voor de overige drie runs.

Salvador Perez zorgde met een homerun voor de enige run aan de kant van de Royals.

Game 2
De tweede wedstrijd in de Fall Classic staat komende nacht (02:00 uur NL-tijd) in Kansas City op het programma. Giants-pitcher Jake Peavy neemt het dan op tegen rookie-starter Yordano Ventura. De statistieken spreken in het voordeel van de Giants:


Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen