Sixers winnen door buzzerbeater Jimmy Butler

(Top & Cover Photo: Nicole Sweet | USA TODAY Sports)

ZONDAG 25 NOVEMBER

BUTLER SCHIET SIXERS NAAR OVERWINNING IN BUZZER

Jimmy Butler schoot de Philadelphia 76ers hoogstpersoonlijk naar de overwinning tegen de Brooklyn Nets. Gemakkelijk ging dat echter niet. Pas in de laatste minuten van het vierde kwart vonden de Sixers de aansluiting bij de Nets. Het team uit Brooklyn stond de hele wedstrijd ruim voor, met een maximale voorsprong van 20 punten. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Jimmy Buckets met een driepunter in de buzzer de overwinning binnen te slepen: 127-125.

Butler was verder goed voor 34 punten, 12 rebounds en twee assists. Ook Joel Embiid was goed op schot voor de Sixers. Hij scoorde 32 punten, pakte eveneens 12 rebounds en gaf vier assists. Bij de Nets was D’Angelo Russell de bepalende speler. Hij haalde met 38 punten, 8 rebounds en 8 assists bijna een triple-double.

VUCEVIC OP SCHOT BIJ OVERWINNING MAGIC OP LAKERS

De Orlando Magic wonnen zondag van de Los Angeles Lakers met 108-104. Center Nikola Vucevic was voor de Magic niet voor het eerst de meest bepalende speler. Hij scoorde er flink op los en eindigde de wedstrijd met 31 punten, 15 rebounds. Daar voegde hij ook nog eens zeven assists aan toe.

De Lakers begonnen de wedstrijd goed en namen al snel een voorsprong van 10 punten. Vlak voor het einde van het tweede kwart kwamen de Magic terug en was het verschil tenietgedaan. De tweede helft van de wedstrijd waren het de Magic die een voorsprong pakten die uitliep tot maximaal 15 punten.

Met nog 34 seconden op de klok in het vierde kwart stond de stand weer gelijk: 104-104. Het was Terence Ross die met een lay-up de voorsprong voor de Magic terug wist te pakken, nadat LeBron James een driepunter miste. Kentavious Caldwell-Pope miste vervolgens weer een driepunter, waarna Aaron Gorden de eindstand met een dunk op 108-104 zette.

MAANDAG 26 NOVEMBER

WIZARDS VERSLAAN ROCKETS IN OVERTIME

James ‘Headband’ Harden had de boxscore goed gevuld. Hij had een statline van 54 pts, 8 rebounds & 13 assists. Daarnaast had hij echter 11 turnovers. Een hoop van zijn punten scoorden hij met zijn signature step-back 3 point shot.

De uitblinker bij de Wizards was John Wall. Hij behaalde 36 punten en 11 assists, maar ook hij had 6 turnovers. Wall maakte vooral indruk met een paar straat-basketball moves. Bradley Beal was ook op dreef met 32 punten. Hij schoot zelfs 66,7% in totaal en 50% vanaf achter de driepuntslijn.

De wedstrijd ging in zijn geheel gelijk op. De slotfase van de reguliere speeltijd was het spannendst. Harden gooide een alley-oop naar Capela om de stand op 125 – 125 te zetten. Wall had de kans om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar Tucker stripte de bal uit z’n handen. Gordon kreeg na een time-out de bal voor het winnende punt, maar het lukte hem niet om een schot te lossen.

In overtime was team-basketball de sleutel tot succes voor Washington. Ze bleven de Rockets voor door punten te scoren uit goed samenspel. De Wizards wonnen uiteindelijk met 131-135.