Zonder James verliezen Heat tweede duel op rij

Door

Zonder de geblesseerde LeBron James konden de Miami Heat geen potten breken donderdagavond op bezoek bij de Denver Nuggets. Na woensdag verloren te hebben van de Los Angeles Clippers, ging de ploeg van coach Erik Spoelstra donderdag voor de tweede keer op rij onderuit. De Nuggets bleken met 130-102 te sterk.

Waar alle ogen bij de Heat waren gericht op zij het zouden doen zonder James, kreeg bij de thuisclub Carmelo Anthony alle aandacht. De 26-jarige small forward, die al weken het nieuws haalt vanwege een mogelijke trade, was goed voor 21 punten.

Uitblinker bij de Nuggets was echter J.R. Smith. Als wisselspeler was hij goed voor 28 punten. Na afloop toonde Smith zich niet blij met alle onrust rondom de mogelijke trade van zijn teamgenoot. ,,Nee, ik ben absoluut niet blij met deze situatie. Maar goed, als je ziet wat ‘Melo’ voor deze stad en club heeft gedaan, denk ik dat hij het wel verdient om nu een volgende stap te maken.”

Bij de Heat werd duidelijk zichtbaar dat het ontbreken van James een probleem was. Chris Bosch (24 punten) en Dwyane Wade (16) bleken niet hetzelfde te functioneren zonder het derde deel van het supertrio. ,,We misten een bepaald ritme vandaag, ” gaf Heat-coach Spoelstra toe na de wedstrijd. ,,Zoals het er nu naar uitziet gaat het een stuk beter met LeBron. Ik ga er vanuit dat hij zaterdag kan spelen tegen de Chicago Bulls.” James verzwikte woensdagavond in het duel met de Clippers, maar speelde dat duel wel uit.

Door de tweede nederlaag op rij hebben de Heat nu een 30-11 record en dat is een evenaring van beste Heat-record halverwege een seizoen. Wel zijn ze de koppositie in de Eastern Conference kwijt geraakt aan de Boston Celtics.

De Nuggets staan na de tweede overwinning op rij nu zevende in de Western Conference met een 22-16 record.

De samenvatting van de overwinning van de Nuggets op de Heat zie je hieronder.

Foto: nugglove.com

Ook leuk om te lezen