Grizzlies halen Green in deal met Celtics en Pelicans

Door

Washington Wizards v Boston Celtics

Na Rajon Rondo vertrekt ook Jeff Green uit Boston. De forward wordt door de Celtics naar Memphis gestuurd. Ook center Brandan Wright is vanaf nu werkzaam in de Western Conference, hij mag het tenue van de Phoenix Suns voortaan aantrekken. Voor het vertrek van beide spelers krijgen de Celtics een aantal draft picks en een speler terug, namelijk Tayshaun Prince. De New Orleans Pelicans doen mee als derde team en sturen Austin River naar Boston. Daarvoor krijgen ze Quincy Pondexter terug.

Voor de Grizzlies was het een zaak om zo snel mogelijk een small forward te vinden die Prince kon vervangen. Er was interesse in zowel Luol Deng (Miami Heat) als Green. Memphis koos dus uiteindelijk voor laatstgenoemde. Green was bezig aan zijn vierde seizoen in Boston en zag sinds zijn komst Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen en Rajon Rondo vertrekken.

Boston bouwt aan de toekomst en krijgt voor beide trades twee draftpicks. Van Phoenix krijgen ze een eerste ronde draftpick die de Suns eerder van de Minnesota Timberwolves hadden gekregen. Voor de Celtics is het echter wel zaak dat de Timberwolves hoog eindigen dit seizoen, aangezien de pick ‘protected’ is tot nummer twaalf. Indien alles goed loopt kan Boston maar liefst zes spelers draften deze zomer. Of een begeerde free agent halen natuurlijk.

Met het vertrek van Wright naar de Suns zal er ook vijf miljoen dollar van de loonlijst afgehaald worden. Dat zal ook gelden voor Prince, wiens contract deze zomer afloopt. General Manager Danny Ainge is bezig met de toekomst en kan zich vanaf komende zomer al richten op top free agents en hoge draftpicks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen