MLS Recap: New York, Seattle winnen opnieuw, Salt Lake gelijk

De New York Red Bulls hebben opnieuw winst geboekt. Thuis was de ploeg door een vroeg doelpunt van spits Kenny Cooper met 1-0 te sterk voor Houston Dynamo. Met de derde winst op rij komen de New Yorkers op een tweede plaats in de Eastern Conference. De ploeg heeft nu negentien punten uit tien duels.

New York startte de wedstrijd tegen Houston opnieuw zonder aanvalsleider Thierry Henry. De Red Bulls speelde daarom opnieuw met op het middenveld vijf man en slechts een aanvaller in de persoon van Kenny Cooper.

De formule werkte, want het was diezelfde Cooper die na zeven minuten spelen het publiek in de Red Bull Arena op de banken kreeg. Applaus was er vooral om het doelpunt, niet om de schoonheid van de goal. Na geklungel in de defensie van Houston besloot keeper Hall het foutenfestival met een trap tegen de inkomende Cooper, waarna de bal in het net hobbelde: 1-0.

Tot de rust bleef het spel daarna vaak niet om aan te zien. Na een uur spelen waren McCarty en Agudelo namens de thuisploeg nog dichtbij een doelpunt met afstandschoten. Pas in de slotfase liet  Houston Dynamo wat van zich horen. Via Adam Moffat en Brad Davis was de ploeg dicht bij de gelijkmaker, maar verdiend zou dat niet geweest zijn. Door het verlies zakt de uitploeg naar de zevende plek in de Eastern Conference met acht punten uit zeven wedstrijden.

FC Dallas – Seattle Sounders FC, 0-2

Chicago Fire – Real Salt Lake, 0-0