Red Bulls naar semi-finals ten koste van Dallas

New York Red Bulls heeft de rechtstreekse strijd voor een wildcard naar de halve finale-ronde weten te winnen. In en tegen Dallas won de ploeg van coach Hanke met 2-0. Doelpuntenmakers aan New Yorkse zijde waren Joel Lindpere en Thierry Henry. Met de overwinning hebben Red Bulls zich verzekerd van twee halve finalewedstrijden tegen Los Angeles Galaxy.

In de eerste helft had Dallas een overwicht, met enkele schoten op doel als resultaat. Red Bulls doelman Rost bleek echter een grote sta-in-de-weg. Daar tegenover wist New York weinig te in te brengen. De enige mogelijkheid was voor aanvoerder Thierry Henry, maar hij zag zijn rush richting het vijandelijke doel voortijdig gestopt worden door de defensie van Dallas.

In de tweede helft bleek het spelbeeld onveranderd. Na een uur besloot Red Bull-coach Backe te wisselen. Ballouchy was de vervanger van McCarty en dat bleek een gouden zet. Nog geen twee minuten na zijn rentree was Ballouchy de aangever bij het eerste doelpunt. Vanaf rechts gaf hij een voorzet over de grond. Joel Lindpere kwam goed achter de verdediging van Dallas vandaan en tikte van dichtbij binnen.

FC Dallas stelde daarna alles in het werk om de gelijkmaker te produceren. Hoewel het team met veel druk speelde, kwam de ploeg niet tot grote kansen. De laatste lijn van New York verdedigde sterk en Dallas kwam niet verder dan enkele afstandsschoten.

Toch maakte de New Yorkse club het zichzelf nog onnodig moeilijk. Na dom balverlies op het middenveld probeerde Jan Gunnar Solli zijn fout goed te maken. Zijn tackle was echter van achteren, waarbij hij het been van tegenstander Daniel Hernandez akelig dubbelklapte. Solli kreegt terecht de rode kaart voorgehouden.

Ondanks dat New York nog bijna twintig minuten met een man minder speelde, liep de ploeg nog uit naar de veilige marge van twee doelpunten. In de zesde minuut van de blessuretijd ving Henry een lange bal op – waarbij hij goed zijn lichaam gebruikt – waarna hij de laatste verdediger van Dallas en de keeper van zich af wist te schudden.

Met de overwinning heeft New York Red Bulls de eerste wildcard te pakken. Komende zondag ontvangt de ploeg Los Angeles Galaxy. Op drie november staat de return in Los Angeles te wachten.